Entrecote steak met gebakken champignons

Entrecote steak met gebakken champignons
Lekker snel recept. Malse entrecote met een heerlijk bijgerecht.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 2 personen)

 

2 entrecote steak van circa 250 gram

10 ml olijfolie

1 pond gemengde champignons

2 sjalotjes fijn gesneden

2 teentjes knoflook gesneden

50 ml droge witte wijn

5 gram gedroogde tijm

5 ml Worcester saus

Zeezout naar smaak toevoegen

Versgemalen peper naar smaak toevoegen

TIP: voeg eventueel aan de champignons nog 50 ml zure room toe.

Bereiding

  1. Verwarm de grillpan op halfhoog vuur. Dep de steaks droog en bestrooi deze met peper en zout
  2. Grill de steaks in 3 minuten per kant tot ongeveer 50 graden kerntemperatuur.
  3. Neem ondertussen een flinke koekenpan en verwarm de olie op halfhoog vuur
  4. Voeg de champignons en de sjalotjes toe en bak deze gedurende een minuut of 4
  5. Voeg de knoflook toe en gedurende 30 seconden goed door roeren
  6. Al roerende de wijn, de tijm en de Worcester saus toe
  7. Flink blijven roeren zo’n minuut of 3 totdat de wijn is ingekookt
  8. Naar smaak peper en zout toevoegen
  9.  Snij de steaks schuin in dunne plakjes
  10.  Serveren met de gebakken champignons