Pittige rump steak met BBQ aardappelen

Pittige rump steak met BBQ aardappelen
Leuke variatie met biefstuk. Hou rekening met 1 uur marineren in de koelkast.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

4 rump steaks ca. 150 gram

750 gram (rozeva)l aardappelen

1 teen knoflook gepeld en geplet

40 ml olijfolie

15 ml barbecuesaus (Blues Hog)

10 gram gedroogde tijm

5 gram chili poeder

5 gram gemalen koriander

2,5 gram gemalen zwarte peper

Zeezout naar smaak toevoegen

Gemengde salade

Bereiding

  1. Neem een kleine schaal en doe er 25 ml olijfolie, de knoflook, chili poeder, koriander, peper en als laatste de barbecuesaus en meng het goed door elkaar
  2. Neem een schaal waar de steaks naast elkaar kunnen liggen
  3. Besprenkel de steaks met de marinade met een lepel
  4. Draai de steaks om en dek ze af met plastic huishoudfolie en zet de schaal een uur in de koelkast
  5. Kook de aardappelen en in pan gedurende een minuut of 8. De aardappelen moeten net aan gaar zijn. Afkoelen met koud water
  6. Wegzetten om af te koelen, daarna schuin in schijfjes snijden (van circa 1 cm dik)
  7. Verhit de barbecue op zo’n 180 tot 200°
  8. Leg de steaks er en strooi er zeezout over
  9. Bak de steaks zo’n 4 à 5 minuten aan beide zijden
  10. Haal de steaks van de barbecue en leg ze op een bord afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten rusten
  11. Bak de aardappelen gedurende een minuut of 2 totdat ze een lekker korstje hebben
  12. Serveren met de steaks en een gemengde salade