Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Wilde Fazant

Artikelnummer: 1898

Op voorraad





Hele fazant om thuis te braden. Prachtig culinair product voor thuiskoks!
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €75,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product

Heeft u genoeg gehad van de standaard diersoorten? Probeer de Europese Wilde Fazant eens. Deze uit Engeland afkomstige fazant heeft een zeer malse structuur en smaakt formidabel. Het is perfect vlees om thuis in de oven te braden. Beef&Steak biedt u fazanten van ca. 700 gram. Genoeg voor drie personen. Beef&Steak wenst u smakelijk eten.

Contact
Voor vragen of extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag!

Bereiding

Ingrediënten:- Wilde fazant- Boter of olijfolie- Verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en salie- Knoflook, in plakjes- Ui, in plakjes- Rode wijn- Wildbouillon- Zout en peperBereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Spoel de wilde fazant af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier. Verwijder eventuele veren en haartjes die nog op de fazant kunnen zitten.3. Vul de buikholte van de fazant met plakjes knoflook, ui en takjes verse kruiden. Dit zal de fazant tijdens het bakken op smaak brengen.4. Wrijf de fazant in met zout en peper, zowel aan de binnen- als buitenkant.5. Verhit een beetje boter of olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op het fornuis. Braad de fazant aan alle kanten goudbruin, dit zal de smaak versterken.6. Voeg wat plakjes knoflook, ui en verse kruiden toe aan de braadpan, samen met een scheutje rode wijn en wildbouillon. Dit zal zorgen voor extra smaak en voorkomt dat de fazant uitdroogt tijdens het bakken.7. Dek de braadpan af met een deksel of aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven.8. Laat de fazant ongeveer 20 minuten per pond (450 gram) garen. Dit betekent dat een fazant van ongeveer 1 kilogram ongeveer 40-45 minuten nodig heeft om gaar te worden.9. Halverwege de kooktijd kun je de fazant bedruipen met het braadvocht om uitdroging te voorkomen.10. Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur van de fazant te meten. De fazant is gaar wanneer de kerntemperatuur 75°C bereikt.11. Haal de fazant uit de oven en laat deze even rusten onder aluminiumfolie, dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees sappig blijft.12. Snijd de wilde fazant in mooie stukken en serveer deze met de jus uit de braadpan en bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, gebakken groenten of een frisse salade.Met deze bereidingswijze kun je genieten van een heerlijke wilde fazant met een aromatische smaak en malse textuur. Geniet van deze heerlijke delicatesse!

Meer Informatie
Herkomst Groot-Brittannië
Ingrediëntendeclaratie 100% fazant
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Niet gerijpt
Bereidingsmethode Oven, Braadpan
Soort Gevogelte
SKU 1898
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Wilde Fazant
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Vaak samen gekocht
reebout-europees-wild
Wild
ca. 3200 gram
€ 95,99
Hertenburger
€ 4,99
wildzwijn-biefstuk
Wild
ca. 150 gram
€ 8,29
Gourmet-fazantfilet
ca. 250 gram
€ 12,95
€ 11,01
Wildzwijn-poulet
Wild
ca. 500 gram
€ 16,99
hertenpate-met-pedro-ximenez
Wild
€ 5,99
hertenbiefstuk
Wild
ca. 125 gram
€ 6,89
eendenborstfilet-met-vel-barbarie
Gevogelte
ca. 350 gram
€ 10,49
Fazantpaté met Truffel
Gevogelte
€ 5,99
Herten-poulet
Wild
ca. 400 gram
€ 11,99

Gerelateerde producten



Slagerstouw
€ 5,95