Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Boston Butt (Basic Premium)

Artikelnummer: 1114
4,0

Op voorraad





Deze Boston Butts zijn ideaal voor het bereiden van pulled pork
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €75,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product

Een Boston Butt is een stuk van de schouder en nek van het varken. Het heeft niets met de achterkant van het dier te maken. Deze snit is beroemd in de Verenigde Staten. Dit vanwege zijn toepassing in 'pulled pork', ofwel langzaam gegaarde draadjesbig. De Boston Butt bevat een stuk schouderblad waardoor de garing mooier verloopt en zich meer smaken ontwikkelen. Een halve Boston Butt weegt ongeveer 2,5 kilo. De Boston Butt heeft meerdere toonaangevende prijzen gewonnen, namelijk de:

  • - 2e plaats pork op BBQ Society Cookoff, Hoofddorp (NL)
  • - Beer, Fries & BBQ (BE)
  • - Tony Stone Low&Slow Competition (NL)

Het vlees is desondanks afkomstig van het Hollandse of Belgische varken. Dit varkensras leeft in goede omstandigheden. Zo kan het varken heerlijk wroeten en heeft het genoeg ruimte om lekker te bewegen. De varkens hebben veel minder stress en dat proeft u terug in dit mooie braadstuk!

Meer Informatie
Herkomst Nederland/België
Ingrediëntendeclaratie 100% varkensvlees
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Niet gerijpt
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Dutch Oven, Braadpan, Low & Slow, Indirect
Soort Varkensvlees
SKU 1114
Reviews
De Vriendt Bart
July 2015
De Vriendt Bart
Een stuk van 3kg 24u laten marineren in de dry rub dan 2u op kamer temperatuur laten komen. Dan de bbq op een temperatuur van 120
Erik Lonkenberg
September 2014
Erik Lonkenberg
"Een stuk Boston Butt van 25 kg besteld. Een dag laten ontdooien en het overtollige vet weggesneden. Vervolgens eigen rub gemaakt (Carolina bbq rub) en lekker laten intrekken. De avond van tevoren de monolith geprepareerd. De volgende ochtend om 8 uur aangestoken op 1 plek in het midden anders wordt de cue gelijk te warm. Bij 100 graden vlees er op gelegd om half 9 samen met een lekbak half gevuld met appelsap. Om half 11 's avonds eindelijk de kerntemperatuur van 88 graden bereikt. De ""zone"" duurde uren maar hij is er door geraakt :-). Er zat bij mij geen schouderblad in en het overtollige vet was beperkt tot nog zo'n 100 gram. Resterende vlees uit elkaar gepulkt en de volgende dag op een broodje met coleslaw en bbq saus genuttigd. Echt de moeite waard !"
Walter Koevoet
August 2014
Walter Koevoet
"Met het ophalen bij Beef en Steak kreeg ik een vers stuk wat nog niet in de vriezer had gezeten zodat ik hem niet hoefde te ontdooien. Thuis direct in de rub gesmeerd en iets meer dan een dag laten intrekken. In de vroege ochtend de bbq aangezet en op tempratuur laten komen. Eerst een half uur op 200 graden op de speklaag (met wat rookhout erbij) en vervolgens op 120 graden nog ca 8 uur laten doorgaren. Het laatste uur nog met regelmaat ingesmeerd met saus en wat verse tijm uit de tuin.. Even nagaren en uit elkaar getrokken geserveerd. De mensen die niet zo'n voorstander waren van varkensvlees waren tevens de mensen die het heerlijk vonden. Het stukje vlees blijft gewoon super sappig / mals ipv het drogere vlees bij de buurt super vandaan. Binnenkort weer een ""stukje"" halen om een verjaardagsdiner van te maken. (2x 5-6 kg :-) Een serieuze aanrader ook voor de beginnende bbq fan :-)"
Anthony Priestman
June 2014
Anthony Priestman
Een stuk Boston Butt gekocht en bereid. De avond tevoren de rub toegediend.1 uur op 200 graden celcius voor de bruining. (Op de vetlaag gebakken) 6 uur op 120 graden tot de kerntemperatuur op 80 graden was. Afmaken met 45 minuten op wederom 200 graden. 1 uurtje rusten en pull the pork een mooie saus toevoegen en op plat turks brood! Wat een waanzinnig stuk vlees! Wat een smaak! 3 kilo was binnen 10 minuten op! Een aanrader voor alle Low & Slow fans!
Thijs
March 2014
Thijs
Vandaag op mijn Weber Spirit klaar gemaakt eerst de rub van Beef&Steak gebruikt en daarna op 120 graden 6 uur kalm laten garen de eerste twee uur met een met een smokerbox in de Spirit. Het resultaat was fantastisch de Boston Butt is volledig opgegaan :)
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Boston Butt (Basic Premium)
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.