BBQ Tip

Dry Aged Tomahawk

Rib eye met extra lang bot. Gerijpt voor nog meer smaak.
Herkomst: Nederland Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC
€ 24,95 Incl. BTW
Artikelnummer: 2309

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Beschrijving

DRY AGED TOMAHAWK

  • Zeer fraai en smaakvol rib eye
  • Met extra lang bot
  • Gerijpt voor nog meer smaak
  • Spectaculaire presentatie

Wil je een spectaculair stuk vlees op tafel zetten? Ga dan voor de Dry Aged Tomahawk!

SPECTACULAIRE PRESENTATIE

De Tomahawk is wellicht het mooiste stuk om te presenteren op een BBQ. De rib eye is vol van smaak en met het bot eraan kent men dit als Cote de Boeuf. Het extra lange bot is een speciale manier van uitsnijden die veel tijd vergt. Het product om je gasten mee te verrassen.

ONS DRY AGED VLEES

Dry aged vlees is echt iets bijzonders. Tijdens het droogproces wordt het vlees gerijpt, zodat er nog meer smaken ontwikkelen. Doordat het vlees donkerder wordt aan de buitenkant, ga je voor een maximale smaak. Het dry aged vlees bereid je het best rood of rosé, om op die manier de smaken optimaal naar voren te laten komen. 

Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Dry Aged Tomahawk kopen. Ga voor deze heerlijke, spectaculaire rib eye en geniet van deze dry aged delicatesse.

Recepten
Extra informatie
Herkomst Nederland
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie Nee
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping 21 Dagen Dry Aged
Manier van afmesten Grasgevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Braadpan, Grill
voedingswaarde Nee
Reviews

Klantenreviews 3 item(s)

Kon de verwachting niet waar maken
Helaas niet helemaal wat ik er van verwacht had. Zeker niet verkeerd qua smaak, maar de niet-dry aged Tomahawk van de slager op de hoek (voor een fractie van de prijs) veel smakelijker. Gigantisch stuk vet dat niet mooi smelt.
product
Review by Wouter / (Geplaatst op 06-01-2023)
Fantastische smaak en eyecatcher
Deze Tomahawk met reverse sear methode gebakken op een Weber Gas BBQ (Genesis 2LX, 4 burners). Wel even verhogertje gebruikt tijdens het slow garen. Vervolgens op de searing grate afgegrild. Gesneden bij een gem. kerntemperatuur van ca. 58 'C. Dat is voor mij wel echt de perfecte temperatuur. Echt tussen medium rare en medium in, wat volgens mij voor dit vlees het mooiste is (vet gesmolten en echt nog roze vlees). Door de reverse sear bijna geen grijs vlees te bekennen.
Op gas BBQ vond ik het toch wel even spannend, maar is echt super goed gegaan!

Waarom geen 5 sterren:
Er zat echt één heel groot stuk vet aan van ca. 300 gram. Verder ook wel vet aan de randen en ertussen, maar dat hoort erbij. Dat stuk vet (die ene bonk) had er van mij wel grotendeels afgemogen, zeker als je kijkt naar de prijs. Het bot gaat er natuurlijk ook nog af. Uiteindelijk hebben we ca. van de 1300 gram ca. 800 gram overgehouden. Hiervoor dan ca. 45€ betaald.
Maar nogmaals: Het is het waard, want smaak was super. Zelfs de kinderen en de vrouwen hebben meegegeten (... wat ook wel weer een nadeel was eigenlijk...minder voor de cavemen ;-).

Het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer!
Als je twijfelt... gewoon doen. Voor enkel de smaak en beleving, zeker maximaal aantal sterren!
Laat die rommel van de groothandels of supermarkten maar lekker liggen en neem gewoon kwaliteit!
product
Review by Luc / (Geplaatst op 25-07-2019)
Super
Prachtig gesneden. Vol van smaak. Dit was echt de hit van de avond.
product
Review by Rutger van den Broek / (Geplaatst op 19-11-2018)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.