•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.
prev next
Heel Varkensvlees

Hollands speenvarken aan het spit

Het gewicht 6-8 kilo is geschikt voor in een standaard oven (60x60cm).
Herkomst: Nederland Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

€ 74,95 Incl. BTW
- +
€ 74,95 Incl. BTW
Artikelnummer: 1199

Beschikbaarheid: Op voorraad

Vandaag voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Bestel nog €60 voor gratis verzending
Beschrijving

Voor de echte liefhebbers bieden we bij Beef&Steak een heel speenvarken voor in de oven, aan het spit of voor op de BBQ. Dit product is ongekruid en ongegaard. Dus u kunt een geheel eigen draai geven aan dit product. De speenvarkens hebben een leeftijd van 4-10 weken. De kleine exemplaren, tussen de 6-7 kg, zijn geschikt voor in een standaard oven (60x60cm). Voor het speenvarken van 12-15 kg heeft u een professioneel spit nodig of een zeer grote BBQ. De speenvarkens van 6-8 kilo zijn goed voor circa 10 personen.

Een speenvarken bereiden aan het spit is de lekkerste manier

De mooiste manier van bereiden het speenvarken is natuurlijk aan het spit. Een spit met motor kunt u eenvoudig kopen voor boven de barbecue, waardoor u een klein formaat speenvarken kunt bereiden. Een groter spit kunt u vaak huren bij party-verhuurbedrijven of natuurlijk zelf maken. Belangrijk bij een speenvarken aan het spit is dat het varken gelijkmatig gaart en dat uitstekende delen niet verbranden. Denk hierbij aan de poten, snuit, oren of staart. Om dit te voorkomen, kunt u ze inpakken met aluminiumfolie.

Waar moet u rekening mee houden het bereiden van een speenvarken aan het spit?

Het vuur moet voldoende hitte afgeven maar niet te heet zijn: ongeveer 190 graden Celsius. Door het draaien verdeelt de hitte zich weer en verbrandt het speenvarken niet. Zorg er wel voor dat er geen vlammen tegen het speenvarken komen. Als richtlijn kunt u denken aan 5 tot 6 uur voor een speenvarken van 6-7 kg. Een groter speenvarken duurt langer, ongeveer 8 uur voor een speenvarken van 9-10 kg. Vlak onder de 70 graden Celsius is een mooie doeltemperatuur.

Is het mogelijk het speenvarken te vullen?

Een speenvarken wordt geleverd zonder ingewanden, dus vullen is een mogelijkheid. Het hoeft niet, u zou ervoor kunnen kiezen om het vleesdeel (zonder zwoerd) in te smeren met een mooie pork rub. Wanneer u het speenvarken aan het spit wilt vullen, moet u de buik dichtbinden. Daarvoor heeft u stevig slagerstouw en een naald nodig. Het vullen van een speenvarken kan met een lekkere mix van groenten en verse kruiden. Het lekkerste recept voor het bereiden van een speenvarken aan het spit, vindt u natuurlijk ook op onze website.

Hoe maak ik een crackling van het zwoerd?

De huid van het speenvarken, het zwoerd, kan bereidt worden dat deze goed eetbaar is. Dan moet u het zwoerd echter wel even voorbewerken. Om te beginnen kerft u het zwoerd een dag voor de bereiding diagonaal in. Gebruik veel grofzout en druk deze goed in de kerven. Het zwoerd moet uitdrogen, zodat het knapperig kan worden. Het zout laat u een nacht intrekken en de volgende dag veegt u het er weer af. Bij de bereiding van het speenvarken stookt tegen het einde van de bereiding het vuur heel hoog op, zodat het zwoerd een crackling kan worden. Dit mag niet te lang duren, anders gaart het vlees teveel door. Er ontstaan bubbeltjes op het zwoerd en daaraan kunt u zien dat de crackling zich vormt.

De algemeen bereidingsadvies van een speenvarken aan het spit

Gebruik een dry rub om het speenvarken te kruiden en pas deze toe op het 'naakte vlees'. Het kruiden van de huid is niet zinvol. Pak vervolgens de gevoelige delen in met aluminiumfoliede en plaats het speenvarken in een voorverwarmde oven op 140 á 150 graden. Laat het varken doorgaren tot een kerntemperatuur van 60 graden. Laat het speenvarken even rusten om het vervolgens af te garen op 190 graden tot een kerntemperatuur van 67 graden. De nagaring zal zorgen voor een eindtemperatuur tegen de 70 graden. Serveer het varken vervolgens op een schaal met garnering en geniet van de smaak!

Snelle levering van kwaliteitsvlees

Wanneer u het speenvarken vóór 16.15 uur bestelt, zorgen wij ervoor dat u het de volgende dag in huis heeft. Dit geldt niet alleen voor het speenvarken, maar voor al het varkensvlees en de andere vleessoorten die wij aanbieden. Heeft u nog vragen over ons aanbod of wenst u meer informatie te ontvangen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons door te bellen naar (0172) 577 147.

Recepten
Extra informatie
Herkomst Nederland
Ingrediëntendeclaratie 100% varkensvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Niet gerijpt
Manier van afmesten Niet van toepassing
Bereidingsmethode Barbecue, Oven
voedingswaarde Nee
Reviews

Klantenreviews 12 item(s)

Kerst varken
Het speenvarken werd heel netjes verpakt bezorgd. Smaakte heerlijk. Alleen de huid kregen we niet goed krokant en de volgende keer mag het nog een uurtje langer op het spit draaien.
product
Review by A. Jansen / (Geplaatst op 23-03-2018)
levon barakazjan
Uitstekend! ik heb nu 2x een speenvarken besteld en het was supper! De service van beef&steak is tot nu toe steeds uitstekend geweest!blijf tevreden .
product
Review by levon barakazjan / (Geplaatst op 24-03-2016)
A. Hazekamp
Wij hebben het varken volgens het recept in de oven gedaan. Eerst een half uur op 200 graden en daarna naar 175 graden. Na anderhalfuur had ik al een kerntemperatuur van 55 graden. Dus ik heb de temperatuur teruggebracht naar 90 graden. Daarna heeft hij nog een uur of twee in de oven gestaan. Hij was perfect en de smaak was geweldig. Dus even oppassen met de temperatuur
product
Review by A. Hazekamp / (Geplaatst op 28-11-2015)
I Ottens
Gisteren een heerlijk varkentje aan het spit gemaakt! Bedankt voor de snelle levering! Het varkentje was iets te groot maar dat was zo opgelost! Heerlijk!!
product
Review by I Ottens / (Geplaatst op 11-11-2015)
Robin
"Vorig jaar kerst een ""kerstbiggetje op de oklahoma smoker. Langzaam gegaard op eikenhout 130 graden voor een uurtje of 5-6. Resultaat: zeer smakelijke varkensvlees-vlokken welke het de dag erna ook prima deden op een broodje ""pulled pork"" eigengemaakte coleslaw en best odds barbecuesaus. Hier is meteen maar een traditie van gemaakt dus...ook dit jaar weer een varkentje gegaard op 2de kerst! De service van beef&steak is tot nu toe steeds uitstekend geweest!"
product
Review by Robin / (Geplaatst op 29-12-2014)
Johan Rietveld
Vorige week speenvarken van ruim 14 kg opgehaald drie dagen laten ontdooien en zaterdag boven open vuur in 65 uur gaar geroosterd. Heel veel leuke reactie dan ze het varkentje boven het spit zagen hangen en heel veel complimenten over het heerlijk vlees. Dus top Groet Johan
product
Review by Johan Rietveld / (Geplaatst op 28-10-2013)
Ik
Wij hadden het varkentje van 12-15 kg. Nadeel is dat het 2 dagen duurt om te ontdooien. Na 6 uur op een houtskoolvuur aan een spit hadden we een prima gaar varkentje dat prima smaakte.Niks mis met dit speenvarken. Goed schoongemaakt.
product
Review by Ik / (Geplaatst op 17-09-2013)
Moling
Snelle en perfecte levering! Een ware uitkomst om dit online te bestellen. Na 6uur draaien op houtvuur een heerlijk en mals stuk vlees. Een echte aanrader!
product
Review by Moling / (Geplaatst op 26-07-2013)
Jourik van der Ploeg
Super lekker vlees. Goed ingepakt en redelijk makkelijk te bereiden. Alleen moet je oven toch wel groot zijn :).
product
Review by Jourik van der Ploeg / (Geplaatst op 30-12-2012)
Lesley Manuhutu
Uitstekend! ik heb nu 2x een speenvarken besteld en het was supper! Met 2de kerstdag was de hele familie er stil van en ze hebben hier dan ook heerlijk van genoten. Aanrader!
product
Review by Lesley Manuhutu / (Geplaatst op 10-01-2012)
Vissers
Vlees van topkwaliteit echte aanrader. Enigste nadeel is dat het varken diepgevroren is en het vrij veel tijd kost om te ontdooien. Prima hoeveelheid vlees voor 7-9 personen.
product
Review by Vissers / (Geplaatst op 16-11-2011)
Marjan Kersbergen
Netjes geleverd. Goed schoongemaakt. Zeer mals vlees. Een absolute topper.
product
Review by Marjan Kersbergen / (Geplaatst op 06-01-2011)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.