•  
  Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.
Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled Pork

Zelf pulled pork maken is helemaal niet moeilijk met het vlees van Beef&Steak. Kijk hieronder voor de juiste stukken, het juiste gewicht en het recept om zelf fantastische pulled pork te maken. Voor pulled pork kun je bijvoorbeeld een Boston Butt, een Picnic, maar ook een varkensnek of procureur bebruiken.

Wat is pulled pork?

Pulled pork is een oude traditie uit de V.S., met name in North- en South Carolina. Het gaat om de techniek van langzame garing van varkensvlees waarbij de 'dry rub' een donkere korst vormt (bark). De langzame garing zorgt ervoor dat collageen wordt omgezet in elastine en het vlees wordt zo zacht en mals dat je het met twee vorken uit elkaar kan trekken. Om dit resultaat te bereiken mag de bereidingstemperatuur niet hoger zijn dan 120 graden celsius. Daarboven gaart het vlees 'normaal' en kun je het niet meer 'pullen'.

Welk vlees gebruik je voor pulled pork?

Bij voorkeur gebruik je een stuk varkensschouder voor de bereiding van pulled pork. Wedstrijdbarbecueërs kiezen latijd een 'Boston butt' omdat deze is voorzien van een speciaal spiertje genaamd de 'Money Muscle'. Dat is niet noodzakelijk voor lekkere pulled pork, daarom is ook de 'Picnic' een geschik deel. Wil je een kleiner stuk, dat kies je een procureur (varkensnek). De bereiding duurt vrij lang, denk aan 2 to 2,5 uur per kilo. Als je daarvoor even geen tijd hebt kun je kant-en-klare pulled pork kopen, maar let er wel op dat deze houtgerookt moet zijn en niet gekookt of sous-vide gegaard. Dan heeft het niets meer met pulled pork te maken.

Makkelijk te bereiden

Ga uit van 150 gram per persoon als je van een uitgebreide barbecue houdt met nog veel meer vlees, vis en groenten. Neem 200 gram per persoon als pulled pork het belangrijkste onderdeel van je barbecue is en 250 gram als je grote eters verwacht die voornamelijk pulled pork zullen eten.

Meer informatie

Zijn er vragen over de bereiding van pulled pork, over de juiste snitten of stukken of nog iets anders? Neem dan contant met ons op via telefoon: 0172-577147, via e-mail: info@beefensteak.nl of via ons contactformulier.

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.1, gebaseerd op 11645 beoordelingen.