•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.
Beef&Steak Januari Challenge

Beef&Steak Januari Challenge

Beef&Steak Januari Challenge

BBQ-fanaten opgelet! Maak de start van het nieuwe jaar bijzonder met de lekkerste barbecuerecepten van Beef&Steak in de Januari Challenge. Bereid elke week een heerlijk recept en maak kans op de hoofdprijs! 

Aanmelden kan tot en met 1 januari, en er is slechts plek voor 100 deelnemers. 

Wat houdt de challenge in?

In de Januari Challenge maak je elke week (in totaal 4 weken) een heerlijk nieuw recept. Of je de gerechten bereidt in de pan, in de oven of op de barbecue is helemaal aan jou. Na afloop van de bereiding plaats je een foto van jouw gerecht in een speciaal opgerichte Facebookgroep met nog veel meer barbecue liefhebbers. 



Klik hier om je in te schrijven



Doe je elke week mee, dan maak je kans op de hoofdprijs: een Petromax Outdoor Cooking pakket t.w.v. € 150 en een dikke Wagyu Rib Eye Steak! Alle deelnemers ontvangen sowieso een cadeaubon t.w.v. €15, vrij te besteden op onze website. Onderaan deze pagina vindt je de losse producten om mee te werken en ook binnenkort het complete "Januari-Challenge"-pakket. Barbecueën maar!


De recepten

1. Rosbief met Kruidenkorst en Mierikswortel-creme

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 stuk rosbief


Voor de groene kruiden korst:
60 ml olijfolie
1 bos platte peterselie
1-2 bosje tijm
8 takjes oregano
2 takjes rozemarijn
1/2 limoen (sap)
20 gram panko (japanse broodkruimels)


Voor de mierikswortelcreme:
65 gram creme fraiche
35 gram mierikswortel ( vers of voorverpakt)
1/2 limoen (rasp + sap)
zeezout & peper

Bereiding:

1: Haal de rosbief een uur van tevoren uit de koeling en laat hem op temperatuur komen.

2: Maak van de ingrediënten van de mierikswortelcreme de mierikswortelcreme en zet deze in de koelkast.

3: Maak de groene kruiden korst door alles te mixen in de keukenmachine behalve de panko kruimels. Als alles goed fijn is gemalen dan pas voeg je de panko toe en mix je het nog kort.

4: Bak de rosbief in de koekenpan goudbruin. Smeer hem daarna in met de groene kruiden korst en gaar hem in de oven ongeveer 30-40 minuten tot medium-rare.

5: Wanneer de rosbief gaar is haal hem uit de oven en laat hem nog 10 minuten nagaren.

6: Serveer de rosbief met bijvoorbeeld geroosterde rode bieten, geroosterde bospeentjes en aardappelpuree.

7: Als de rosbief op temperatuur is gekomen snijd hem in dunne plakken en serveer op een serveerschaal of groot bord.

8: Serveer de rosbief met de mierikswortelcreme


2. Gegrilde Spareribs met Chimmichurri

Ingrediënten: 4-6 personen


Ingrediënten: 4-6 personen
2-3 strengen spare ribs
3 theelepels gemalen knoflookpoeder
1 ltr water
6 eetlepels witte wijn azijn
6 theelepels gemalen zwarte peper
6 theelepels grof zeezout
takjes krulpeterselie
Voor de chimmichurri:
30 gram platte peterselie
6 takjes verse oregano
4 tenen knoflook
mespuntje cayennepeper
zeezout
50 ml witte wijn azijn of een andere smaak azijn naar keuze
1 dl olijfolie extra vierge
1 sjalot
1 eetl citroensap

Bereiding:

1: Gebruik voor het maken van de chimmichurri een keukenmachine of een staafmixer.
2: Doe alle ingrediënten voor de chimmichurri in de keukenmachine behalve de olijfolie. Cutter alle ingrediënten, en laat het even 5 minuten zo staan in de machine. Zet daarna de machine weer aan en voeg als laatste rustig de olijfolie toe. Bewaar de chimmichurri in een afgesloten pot op kamer temperatuur zodat de smaken goed kunnen doortrekken. Na gebruik wel in de koelkast plaatsen.
3: Richt je barbecue in voor directe verhitting op een temperatuur van ca. 180 graden.
4: Maak van de rest van de ingrediënten een marinade, breng dit aan de kook en laat hierin de spareribs 45 min zacht garen.
5: Laat de spare ribs afkoelen in de marinade, dep de spareribs droog en grill ze met de bot kant naar beneden ca 15 minuten.
6: Bedruip de spareribs regelmatig met de overgebleven marinade met behulp van de peterselie.
7: Draai de spareribs om en rooster de vleeskant in ca. 10 minuten bruin. Kwast de spare ribs naar eigen smaak eventueel nog in met een heerlijke BBQsaus.
8: Serveer de ribs met de chimmichurri.


3. Jagermeister Kip

Ingredienten voor 4 personen

1 Gildehoen kip
50 gram boter
40 ml Jägermeister (cognac)
1 dl witte wijn
2 dl  bouillon
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui, fijngesnipperd
1/2 bos gehakte peterselie
1/2 bos gehakte selderij
2 laurier blaadjes
2 eetl rub voor kip
1 eetl olijfolie
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1: Verwarm de oven voor op ca. 200 graden.  

2: Smeer de kip in met de eetlepel olijfolie & de rub. Plaats dan de kip in een ovenschaal. Rooster de kip in 1 uur gaar in de oven. (Natuurlijk kan je ook de kip op de BBQ garen, gaar hem dan op 180 graden direct)

3: Smelt de boter en zet de gesneden ui hierin aan. (lichtbruin aanbakken). Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur. Blus af met de Jägermeister. Voeg nu ook de witte wijn, bouillon en laurierblaadjes toe. Kook de saus in tot gewenste dikte en voeg dan als laatste de peterselie en selderij toe.

4: Giet de saus in de ovenschaal bij de kip wanneer deze gaar is en serveer in de schaal.

5: Lekker met geroosterde aardappelen en een verse salade.


4. Fazant met Pata Negra Ham

Ingrediënten: 6-8 personen


2 fazanten a ca. 700 gram
125 gram boter
1 ui
100 gr (ontbij)spek
50 gram Iberico ham of chorizo
10 jeneverbessen
2 laurier blaadjes
3 dl wildbouillon (eventueel runderbouillon)
2 dl rode wijn
50 ml Gin
1 eetl bloem
50 gram fijne pate
2 dl slagroom

Bereiding:

1: Maak de Fazanten van binnen en van buiten schoon, droog en verwijder eventueel overtollig vet.

2: Wrijf de binnenkant van de fazanten in met peper en zout en leg in de buikholte een klontje boter (50 gram).

3: Bedek de borst van de fazanten met het vers spek en bind eventueel vast met katoenen draad of slagerstouw. Bedek de uiteindes van de pootjes met aluminiumfolie.

4: Plaats de fazanten in een ovenschaal en gaar deze in 45-55 minuten op 180 graden in de oven. (gebruik eventueel de bbq om de fazanten te garen)

5: Bedruip af en toe met het braadvocht. Zorg dat de spek goed op de borst blijft liggen, anders kan de fazant uitdrogen.

6: Smelt de rest van de boter en zet hier de gesnipperde ui in aan. (lichtbruin aanbakken)

7: Snijdt ondertussen de chorizo in kleine stukjes, kneus de jeneverbessen en voeg dit toe, voeg nu als laatste de eetlepel bloem toe en roer dit op laag vuur rustig door zodat de bloem gaar wordt.

8: Blus nu af met de gin en de rode wijn. Kook dit in tot minimaal de helft. Voeg daarna de bouillon toe en laat dit ook weer tot de helft inkoken.

9: Roer als laatste de slagroom erdoor heen en de fijne pate, doe dit op medium hoog vuur. Breng de saus als laatste op smaak met zeezout en/of zwarte peper.

10: Serveer de fazant in de ovenschaal en schenk een gedeelte van de saus er overheen. Serveer de rest apart.

11: Lekker met aardappelpuree, geroosterde prei, pompoen of een winterse salade. Eet smakelijk!

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

  • Binnenkort op voorraad
    januari-challenge-pakket
    15% off
    ca. 4200 gram

    Special Price € 57,50

    Normale prijs: € 67,71

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.