•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Kelly Bronze kerstkalkoen

De Kelly Bronze kerstkalkoen is echt iets bijzonders. De familie Kelly uit Essex is inmiddels beroemd om zijn bronzen kalkoenen die keer op keer prijzen in de wacht slepen. Het ras van deze kalkoen is de oorsponkelijke Engelse bronskalkoen, een van de 'zeldzame' rassen. Dit opvallende dier met zijn zwarte veren en bronzen gloed biedt zoveel meer smaak dan de witte kalkoen die je vindt rond de kerst. De Kelly's hebben zich toegelegd op het houden van deze bronzen kalkoen, die buiten mag scharrelen.

"Kelly Bronze turkeys are the best of the best and the most joyful treat."  Jamie Oliver.

Kelly Bronze is de eerste kalkoen die drie gouden sterren ontving tijdens de 'Great Taste Awards'.

'Bred to be wild' is het motto van Kelly Bronze. ~gevoed met natuurlijk ingrediënten, zonder toevoegingen. De langzaam groeiende kerstkalkoenen worden zorgvuldig gevoed en free-range gehouden zodat de smaak op het bord optimaal is. Kelly Bronze kalkoenen worden twee keer zo oud als puur commercieel gehouden kalkoenen waardoor zich veel meer smaak ontwikkelt.

 

"The Kelly Bronze is the best bird you can buy, a good turkey reared well is what makes all the difference." Nigella Lawson

Handgeplukt

Kelly Bronze kerstkalkoen worden met de hand geplukt, een traditionele methode zonder gebruik van water. Het verenkleed wegspoelen met water zou ten koste gaan van veel smaak. Daarbij kan het vlees dan ook geen water opnemen zoals je ziet bij standaard commercieel kalkoen. Deze methode kost 10 keer meer dan de standaard methode met water maar het resultaat is zoveel mooier.

Afgehangen

De kalkoenen worden zeven dagen afgehangen zoals je zou doen met wild gevogelte. Het vlees wordt malser en er ontwikkelt zich meer smaak en textuur.

Sneller klaar

Een Kelly Bronze kalkoen gaart de helft sneller dan andere kalkoen als gevolg van de 'marbling' of marmering van het vlees. Pas daarom de bereidingstechnieken toe die de Kelly's aanbevelen. Bekijk de video:

Rating: 0, gebaseerd op 13921 beoordelingen.