•  
  Vandaag besteld, overmorgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Kerstvlees mag op de BBQ

Waarom zou je niet je bbq aansteken om je kerstvlees te bereiden? Vaak is de keuken niet toegerust om voor zoveel gasten te koken en dan is je barbecue gewoon een extra kooktoestel. Voor het kerstdiner kies je voor grootvlees zoals picanha, kalkoen, ossenhaas of cote de boeuf. Dat mag allemaal op de bbq, want alles smaakt beter van de bbq.

Waar moet je dan op letten? Het is wel prettig als je barbecue droog staat, onder een afdakje bijvoorbeeld, of gebruik een partytent om ervoor te zorgen dat alles een beetje droog blijft. Gebruik een beetje rookhout, niet teveel. Misschien houden niet al je gasten van veel rooksmaak. Probeer indirect te garen en schroei het knapperige korstje pas op het eind (reverse sear noemen ze dat). Als je de barbecue hebt opgestookt, blijf er even bij en pas de luchttoevoer aan totdat de temperatuur stabiel is. Zo'n 170 graden celsius voor de cote de boeuf bijvoorbeeld.

Als je wil voorkomen dat je kalkoen droog wordt kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie. Haal het wel tijdig uit de folie voor een bruin kleurtje en kanpperige korst.

Tip: ook je saus zoals cranberrysaus kun je prima op de barbecue bereiden. Zelfs je kaas voor het kaasplankje kun je met de barbecue van een licht kooksmaakje voorzien.

Bestel je barbecue nog voor deze kerst bij Barbecueshop.nl of Tuincentrum Osdorp.

Eet smakelijk alvast!

Rating: 9.2, gebaseerd op 13101 beoordelingen.