•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Picanha op de BBQ

Organiseer je binnenkort een picanha bbq? Dan hebben we een paar tips voor je om optimaal te genieten van picanha. Om te beginnen kies je een picanha met een vetkapje van een mooi rundsoort zoals de Aberdeen Angus, Botswana rund, Wagyurund of Grain-fed rundvlees. Je kunt ook twee soorten combineren, ze smaken allemaal ent even anders. Dan heb je een soort proeverij met picanha. Voor de bereiding kun je het vetkapje even diagonaal insnijden. Bestrijk de picanha met een beetje olijfolie, dat verdeelt de hitte.

Zorg dat je de temperatuur van de barbecue goed kunt controleren. 160 graden celcius is optimaal voor een picanha. je hoeft niet op de indirecte manier te werken, als de temperatuur maar stabiel op 160 graden blijft. Reken op ongeveer een uur garingstijd per kilo en gaar de picanha tot een kerntemperatuur van 55 graden. Je gaart een picanha met de vleeskant boven het vuur. Pas als de picanha bij klaar is, draai je deze om zodat de vetkant ook lekker op temperatuur komt. Niet te lang, anders loopt het vet over de kooltjes en krijg je steekvlammen.

Nagaren duurt niet zo lang. Een minuutje of 5 onder een dakje van aluminium is ruim voldoende. Anders koelt je picanha teveel af.

Even lekker dun snijden, of snij ze in steaks van 2 centimeter dik. Je hoeft niet veel te gebruiken om een picanha op smaak te brengen, een beetje grofzout (hoe grover, hoe beter) en een beetje peper is genoeg. Eventueel kun je zelf een chimichurri maken om erbij te serveren.

Natuurlijk kun je ook een lekker recept nemen voor picanha.

Rating: 9.3, gebaseerd op 13921 beoordelingen.