•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Nederlands vlees is zeker de moeite waard

Wat van ver komt, is lekker’ luidt een Nederlands spreekwoord. Maar voor Nederlands vlees gaat deze vlieger niet meer op. Nog steeds denken veel mensen dat vlees uit USA, Zuid-Amerika of Australië meer smaak en kwaliteit heeft. Niets is minder waar, mits je de goede keuze maakt. Tijd voor een ode aan ’s lands beste vlees. 

> Benieuwd naar onze aanbiedingen? Klik hier.

Nederland loopt – anders dan de nieuwsberichten soms doen vermoeden – voorop in duurzame vleesproductie. En dat proef je. Want oog voor duurzaamheid en dierenwelzijn geven het vlees de gewenste kwaliteit en bijbehorende smaak. Kwaliteit maakt kwaliteit, zou je kunnen zeggen. 

Dubbeldoel Rundvlees

Een goed voorbeeld hiervan is het Nederlandse Dubbeldoel Rundvlees. De naam zegt het al, deze koeien dienen een dubbel doel, ze produceren melk én een goed stuk vlees. Door goed voer en 120 dagen rust en verwennerij, leveren deze koeien heerlijk mals, met vet dooraderd vlees voorzien van de zo geliefde rundvleessmaak.  

> Vind hier ons assortiment van de Dubbeldoel runderen

Livar- en wroetvarken

Minstens net zo kwalitatief is het vlees van het Livar-varken en het Nederlandse Wroetvarken. Beiden varkens krijgen alle tijd en ruimte om naar hartenlust te spelen en te wroeten. Het gebrek aan stress, de goede conditie van het varken en het vaak regionale graanvoer vormen samen de basis van de voortreffelijke smaak en kwaliteit. 

> Vind hier ons assortiment van het Livar-varken

De Gildehoen 

En dit rijtje mag ook De Gildehoen niet ontbreken. Deze Nederlandse kippen groeien op zonder antibiotica, maar met ruimte en daglicht. De goede leefomstandigheden van de kip komen de gezondheid en daarmee de kwaliteit en veiligheid van het vlees ten goede.  

> Vind hier ons assortiment van de Gildehoen

Liefde voor het dier, het product en de wereld resulteren in een mooier en beter eindproduct. Het zijn o.a. de genoemde en soortgelijke initiatieven – vaak kleinschalig – die het Nederlandse vlees letterlijk en figuurlijk smaak geven. Want industrievarkens, plofkippen en kiloknallers zijn niet meer van deze tijd. Ze zijn niet alleen slecht voor mens, milieu en dier, maar ze doen ook de smaak van Nederlands vlees teniet. 

Goed geproduceerd Nederlands vlees is simpelweg ontzettend smaakvol en daar mogen we best een beetje trotser op zijn! 

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.