•  
    Ordered today, shipped today.
  •  
    Call (0172) 577 147.
  •  
    Free shipping (Netherlands) from € 60,-
  •  
    Chat live with us.
prev next
Pre mium
Rump Cap Beef

Botswana Picanha (Rump Cap)

Wonderful picanha with a rich taste.
Origin: Botswana Storage condition: Frozen ≤ -18ºC

* Required Fields

€12.95 Incl. VAT
- +
€12.95 Incl. VAT
Article number 5302

Availability: In stock


Add €60 to your order for free shipping
Description

The picanha, a wonderful piece of meat of the cattle. This roast is still quite unknown in Europe. This does not apply for South America. On this continent this roast is one of the most eaten roasts for centuries. The meat is dark red and has a wonderful layer of fat. The texture of this rich product is very tender and has a lot of different flavors. This is through the rich marbling of the picanha.

This delicious piece of meat can be eaten from various races. One of these races is the Botswana Lobatse Brahman. These African beef cows have a really wonderful and constant quality. Besides that, this cow is rich of taste. Of course there are more kinds of picanha which you can order at Beef&Steak. Beef&Steak also had the picanha of the Aberdeen Angus, the Wagyu and a lot more!

Contact
For answers of extra information you could contact us in the chat function. You could also call us on phone number 0172-577 147. You could also send an e-mail to info@beefensteak.nl. We would love to help you!

Bereiding

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Recipes
Additional information
Herkomst Botswana
Ingredients 100% beef
Allergie Allergen-free, Gluten-free, Lactose-free, MSG-free, Nuts-free
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Aged
Fattening Grass-Fed
Cooking method Barbecue, Oven, Grill
Reviews

Customer Reviews 12 item(s)

Erik Offenberg
Heerlijke picanha met Argentijnse Chimichurri van de BGE gemaakt. Mooi in plakjes gesneden en de Chimichurr in een streepi er over heen gelegd. Tijdens het rusten van het vlees een lekker bierbrood op BGE gebakken met korianderboter en een salade. Mijn gasten hebben heerlijk alles opgegeten! Kortom: Super product om de blits mee te maken
products
Review by Erik Offenberg / (Posted on 3/25/2016)
Arjen Lust
Wat een goddelijk stukje vlees daar dachten onze gasten ook zo over. Heerlijke smaak en dat met alleen maar wat peper en zout...op zeker dat ik hem binnenkort opnieuw ga bestellen!
products
Review by Arjen Lust / (Posted on 3/21/2016)
bertus van de vorstenbosch
deze nu al 2 keer gehad en 2 keer op dezelfde wijze klaar gemaakt.
products
Review by bertus van de vorstenbosch / (Posted on 1/26/2016)
Nik
perfect op tijd geleverd mooi ingevroren en ingepakt uit de verpakking laten ontdooien. Voor het bakken ingesmeerd met een pasta van olijfolie en look... kort laten aankortsen en dan 40 minuutjes in de oven tot een kerntemperatuur van 52
products
Review by Nik / (Posted on 10/14/2015)
Ruben Veraart
Twee keer de Botswana picanha (900 gram) besteld. Netjes ingevroren geleverd. E
products
Review by Ruben Veraart / (Posted on 7/21/2015)
Arnout
Aanzienlijk minder lekker dan de Zuid- en Noord-Amerikaanse picanha's die ik normaliter maak. Met name de vetlaag viel tegen: die was er bijna niet en de laag die er wel op zat was erg moeilijk in te snijden. Misschien was het stuk wat ik had net even van mindere kwaliteit want ik zie hierboven alleen maar goede reviews.
products
Review by Arnout / (Posted on 7/15/2015)
Erik Lokenberg
Toevallig had mijn vrouw deze picanha besteld. Normaal heb ik altijd de Aberdeen Angus en die is heerlijk. Deze is iets goedkoper en op dezelfde manier klaargemaakt was ie nog lekkerder dan de Aberdeen Angus. Lekker eten ligt dus niet alleen aan het soort vlees ook hoe je het klaarmaakt. Top !
products
Review by Erik Lokenberg / (Posted on 9/2/2014)
Ton Louwis
Het vlees alleen met zeezout en peper ingewreven en de vetrand kruislings ingesneden.
products
Review by Ton Louwis / (Posted on 6/1/2014)
Jaap
Heerlijke picanha vet even inkruizen rondom aanbraden en in de oven. Voor de liefhebber iets onder de 50c kerntemperatuur om een grote plank met gesnede rode u frisse salade en heerlijk brood als perfecte lunch. Beetje mierikswortel met creme fraiche erbij als afmaker.
products
Review by Jaap / (Posted on 9/23/2013)
Tape
Net op de BBQ gedaan niets anders dan wat zeezout. Absoluut heerlijk.
products
Review by Tape / (Posted on 8/17/2013)
Marco
Eens met Marco qua structuur en simpel kruiden.
products
Review by Marco / (Posted on 8/17/2013)
Gerbrand
In the Green Egg 150-160 gr indirect tot vlees temp 50 gr daarna nog 3 min op 200 gr direct aan beide kanten.
products
Review by Gerbrand / (Posted on 8/6/2013)

Write Your Own Review

How do you rate this product? *

 
1 1 star
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
products

You may also be interested in the following product(s)

Looking for something special?

We would love to help you.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13088 beoordelingen.