Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Back of Hare

Item number: 1850

Out of stock





Tastful back of hare
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
A beautiful product from the wild. The back of hare has an intesive flavor and is also very tender. The back is already trimmed, especially for you!
Preparation

Ingrediënten:- Hele hazenrug- Olijfolie- Zout en peper naar smaak- Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook (optioneel)- Boter (optioneel)Bereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Haal de hele hazenrug ongeveer 30 minuten voordat je gaat koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.3. Dep de hazenrug droog met keukenpapier en breng deze op smaak met zout en peper.4. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voor extra smaak kun je ook een klontje boter toevoegen aan de pan.5. Bak de hele hazenrug aan alle kanten goudbruin in de verhitte pan. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant. Als je ervoor kiest om verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook te gebruiken, voeg ze dan toe aan de pan voor extra smaak.6. Plaats de hazenrug in een ovenschaal en eventueel kan je de ovenschotel bekleden met de verse kruiden en knoflook. Dit zal de hazenrug extra smaak geven terwijl het in de oven gaart.7. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de hazenrug ongeveer 15-20 minuten braden voor een medium-rare kookresultaat. Als je de hazenrug liever meer doorbakken hebt, laat het dan iets langer in de oven.8. Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur van de hazenrug te controleren. Voor een medium-rare kookresultaat moet de interne temperatuur ongeveer 57-60°C zijn. Voor medium doorbakken is de temperatuur ongeveer 63-66°C.9. Haal de hazenrug uit de oven en laat het rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie, voor ongeveer 10-15 minuten. Dit helpt de sappen in het vlees te herverdelen, waardoor het extra sappig en mals wordt.10. Snijd de hazenrug in mooie plakken en serveer hem met bijgerechten zoals aardappelpuree, geroosterde groenten of een heerlijke saus naar keuze.Hazenrug is een delicaat stuk vlees en wordt het lekkerst wanneer het niet te lang wordt doorbakken. Met deze bereidingsinstructies zou je een heerlijke hazenrug moeten kunnen bereiden om van te genieten. Eet smakelijk!

More Information
Provenance Argentina
Ingredients 100% hare
Storage Frozen ≤ -18ºC
Cooking method Barbecue, Oven, Skillet
Sort Game
SKU 1850
Reviews
Write Your Own Review
You're reviewing: Back of Hare
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
Reehaasjes
Game
ca. 1000 gram
€84.99
schenkel-hert-europees-wild
Game
ca. 150 gram
€8.29
fazantpate-met-truffel
Poultry
€5.99
wilde-duif
Poultry
€8.99
Herten-poulet
Game
ca. 500 gram
€14.99
hertenbiefstuk
Game
ca. 125 gram
€6.89
Gourmet-hertenbiefstuk
ca. 225 gram
€13.95
wildzwijn-rack
Game
ca. 2200 gram
€120.99
Wildpoulet
Game
ca. 500 gram
€15.99
fazant-wilde
Poultry
ca. 700 gram
€13.95