•  
    Ordered today, shipped today.
  •  
    Call (0172) 577 147.
  •  
    Free shipping (Netherlands) from € 60,-
  •  
    Chat live with us.
Roast
Chuck Pork

Wroetvarken Boston Butt

The American cut for Pulled Pork.
Origin: Holland Storage condition: Frozen ≤ -18ºC
€22.95 Incl. VAT
Article number 1137

Availability: Uitverkocht

Vandaag voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Add €60 to your order for free shipping
Description

A Boston Butt, a part of the shoulder and neck of pork. This cut is famous in the USA, because of the possibility to create pulled pork. The meat is after prepartion absolutely tender and morever, it has a beautiful marbling.

Awards KCBS category Pork:

- 2nd place pork at BBQ Society Cookoff, Hoofddorp (NL) 2017

- Beer, Fries & BBQ (BE) 2014

- Tony Stone Low&Slow Competition (NL) 2013

 

Recipes
    Additional information
    Herkomst Holland
    Ingredients 100% pork
    Allergie Allergen-free, Gluten-free, Lactose-free, MSG-free, Nuts-free
    Storage Frozen ≤ -18ºC
    Aging Not aged
    Fattening Not applicable
    Cooking method Barbecue, Oven, Dutch Oven
    nutricional value No
    Reviews

    Customer Reviews 7 item(s)

    De Vriendt Bart
    Een stuk van 3kg 24u laten marineren in de dry rub dan 2u op kamer temperatuur laten komen. Dan de bbq op een temperatuur van 120
    products
    Review by De Vriendt Bart / (Posted on 7/6/2015)
    Erik Lonkenberg
    "Een stuk Boston Butt van 25 kg besteld. Een dag laten ontdooien en het overtollige vet weggesneden. Vervolgens eigen rub gemaakt (Carolina bbq rub) en lekker laten intrekken. De avond van tevoren de monolith geprepareerd. De volgende ochtend om 8 uur aangestoken op 1 plek in het midden anders wordt de cue gelijk te warm. Bij 100 graden vlees er op gelegd om half 9 samen met een lekbak half gevuld met appelsap. Om half 11 's avonds eindelijk de kerntemperatuur van 88 graden bereikt. De ""zone"" duurde uren maar hij is er door geraakt :-). Er zat bij mij geen schouderblad in en het overtollige vet was beperkt tot nog zo'n 100 gram. Resterende vlees uit elkaar gepulkt en de volgende dag op een broodje met coleslaw en bbq saus genuttigd. Echt de moeite waard !"
    products
    Review by Erik Lonkenberg / (Posted on 9/2/2014)
    Walter Koevoet
    "Met het ophalen bij Beef en Steak kreeg ik een vers stuk wat nog niet in de vriezer had gezeten zodat ik hem niet hoefde te ontdooien. Thuis direct in de rub gesmeerd en iets meer dan een dag laten intrekken. In de vroege ochtend de bbq aangezet en op tempratuur laten komen. Eerst een half uur op 200 graden op de speklaag (met wat rookhout erbij) en vervolgens op 120 graden nog ca 8 uur laten doorgaren. Het laatste uur nog met regelmaat ingesmeerd met saus en wat verse tijm uit de tuin.. Even nagaren en uit elkaar getrokken geserveerd. De mensen die niet zo'n voorstander waren van varkensvlees waren tevens de mensen die het heerlijk vonden. Het stukje vlees blijft gewoon super sappig / mals ipv het drogere vlees bij de buurt super vandaan. Binnenkort weer een ""stukje"" halen om een verjaardagsdiner van te maken. (2x 5-6 kg :-) Een serieuze aanrader ook voor de beginnende bbq fan :-)"
    products
    Review by Walter Koevoet / (Posted on 8/30/2014)
    Anthony Priestman
    Een stuk Boston Butt gekocht en bereid. De avond tevoren de rub toegediend.1 uur op 200 graden celcius voor de bruining. (Op de vetlaag gebakken) 6 uur op 120 graden tot de kerntemperatuur op 80 graden was. Afmaken met 45 minuten op wederom 200 graden. 1 uurtje rusten en pull the pork een mooie saus toevoegen en op plat turks brood! Wat een waanzinnig stuk vlees! Wat een smaak! 3 kilo was binnen 10 minuten op! Een aanrader voor alle Low & Slow fans!
    products
    Review by Anthony Priestman / (Posted on 6/30/2014)
    Thijs
    Vandaag op mijn Weber Spirit klaar gemaakt eerst de rub van Beef&Steak gebruikt en daarna op 120 graden 6 uur kalm laten garen de eerste twee uur met een met een smokerbox in de Spirit. Het resultaat was fantastisch de Boston Butt is volledig opgegaan :)
    products
    Review by Thijs / (Posted on 3/9/2014)
    Sjors Toen
    Smaakte erg goed familie was zeer tevreden.
    products
    Review by Sjors Toen / (Posted on 7/29/2013)
    StokesBBQ
    Prachtig stuk vlees heb er veel mensen blij mee gemaakt !!
    products
    Review by StokesBBQ / (Posted on 7/24/2012)

    Write Your Own Review

    How do you rate this product? *

     
    1 1 star
    2 2 star
    3 3 star
    4 4 star
    5 5 star
    products

    You may also be interested in the following product(s)

    Looking for something special?

    We would love to help you.

    Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.