Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Bereiding van vlees in de oven

Het bereiden van vlees in de oven is perfect voor de wat grotere stukken. Alles wat je in de oven bereidt kun je trouwens ook op een barbecue bereiden, kijk daarvoor op de BBQ-pagina. De oven kun je perfect instellen op temperatuur en daarmee heb je controle over de juiste garing van het vlees. Als vuistregel kun je een temperatuur van zo'n 170 graden Celsius aanhouden voor braadstukken. In de oven gebruik je meestal een braadslee en daarmee heb je de kans om ook groenten of aardappeltjes mee te garen, die zo hun smaken afgeven aan het vlees. Voor vlees dat rondom een korstje nodig heeft gebruik je het rooster en de braadslee plaats je eronder om het druipvet op te vangen. Het druipvet kun je weer gebruiken om een heerlijk sausje te maken.

Recepten:

Rundvlees

Standing rib roast met knoflook en tijm

Roasted picanha steaks met pompoen

Sticky beef ribs

Braziliaanse short ribs

Runderbraadstuk met truffel-aardappelsalade

Entrecôte braadstuk met korst van knoflook en tuinkruiden

Chateaubriand met bearnaise saus 

Côte de boeuf met sjalotjes in rode wijnsaus

Côte de boeuf met aardappelpuree, champignons en prei

Gevulde picanha met spinazie en provolone

Hele ossenhaas met mosterd-mierikswortelroom

Hele ossenhaas met portsaus

Ossenhaastournedos met bacon-cheddarkorst

Ossenhaas met pittige mosterdsaus en zoete aardappelpuree

Picanha con alho

Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

 

Varkensvlees

Porchetta all'aglio

Varkenshaas met kruidenrub

Varkenshaas met mosterd-maplesaus

Solomillo in zoutkorst

Ribbe

Varkenshaas in Costaricaanse koffieglaze

Livar sukade met jalapeño

Varkensrack met broodkruim en peterselie

Mals varkensbraadstuk

Schweinshaxen

Traditioneel geglazuurde kerstham

Gepekelde kerstham

Oerhammetjes met rode wijnjus

Varkenslende in knoflook

Varkensnek roast

Iberico rack met venkel

Iberico cabecero met verse kruiden en geroosterde knoflook

Slow roasted buikspek met krokante korst

Southern Blues spareribs

 

Speenvarken

Speenvarken uit de oven met appelsaus

Speenvarken uit de oven op z'n Amerikaans

Speenvarken uit de oven met crackling

Spaans speenvarken uit de oven

 

Kip

Gevulde kip met spruiten en aardappelen

Geroosterde kip met champignonvulling

Avocadokip met enchiladasaus

 

Eend

Eendenborstfilet met Grand Marniersaus

Geroosterde wilde eend met appel. rozemarijn en bacon

Viergangendiner met eendenborstfilet

 

Kalkoen

Gepekelde kalkoen met kruidenkorst

Ouderwets gevulde kalkoen

Grootmoeders kalkoen

 

Gans

Gebraden gans met kastanjevulling

Gevulde gans met portsaus

Gevulde gans met rode kool

 

Wild

Geroosterde wildzwijnbout

Wild zwijn rack met whisky appeltjes

Reebout met cider-appeltjes

Reerug met wilde champignons

Fazant met port en kastanjes

Fazant met appel en bacon

Hertenrack met cranberry

Hazenrug met madeirasaus