4 Vruchten Crumble Taart

4 Vruchten Crumble Taart
Heerlijk Dessert met rood fruit en vanille-ijs

Ingrediënten

Ingrediënten:
Vanille ijs

Voor de vulling:
480 gram gemengde rode vruchten (diepvries)
60 gram kristalsuiker
1 st limoen sap + rasp
2 tl maizena gemengd met 30 ml water

Voor het deeg:
300 gram bloem
60 gram cocos geraspt
120 gram suiker
240 gram koude boter
1 klein ei
Snufje zout

Bereiding

1. Meng de maizena met het water aan.
2. Doe de rode vruchten met de suiker, limoensap en rasp in een kom en meng voorzichtig. Voeg nu het maizena mengsel toe.
3. Maak het deeg door de bloem te zeven, de suiker erbij te doen, het ei, de cocos, het zout en de koude blokjes boter toe te voegen. Meng dit met je handen of machine tot een kruimelig deeg.
4. Verdeel het deeg in 2 delen (gelijk). Bedek met de ene helft de bodem met een klein opstaand randje. Doe nu de rode vruchten op de bodem en kruimel het andere deel van het deeg erbovenop.
5. Bak de taart op een verwarmde BBQ op 190°C graden in ongeveer 50 minuten indirect gaar.
6. Serveer de taart met vanille ijs