Aziatisch Krokant Buikspek

Aziatisch Krokant Buikspek

Maak zelf het lekkerste, krokante Aziatische buikspek

Ingrediënten


  • 1 stuk Buikspek met zwoerd
  • Broodjes naar keuze
  • 1 st Komkommer
  • 2 st Jalapeno
  • Sojasaus
  • 1/2 bosje Koriander
  • Eventueel verder garneren met: Sesamzaadjes, gefrituurde uitjes, gehakte pinda’s

Crackling pork belly rub:

Bereiding


  • 1. Maak het buikspek helemaal schoon en droog het goed af.
  • 2. Prik kleine gaatjes in het zwoerd ongeveer 5 mm diep. Draai het buikspek om en snijd het vlees 2 cm in. Zowel in de lengte als de breedte.
  • 3. Maak de crackling pork belly rub en verdeel de rub goed in de naden van het vlees. Zorg ervoor dat de zwoerd kant van het stuk buikspek goed schoon blijft. Laat dit minimaal 2 uur intrekken, een nacht in de koelkast zou nog beter zijn. (Onafgedekt)
  • 4. Neem een stuk aluminium folie, vouw hier een soort bakje van waar het stuk buikspek precies in past en waar de kap van het buikspek (zwoerd kant) open blijft.
  • 5. Kwast het zwoerd in met azijn en bestrooi royaal met zeezout. Gaar het buikspek nu 1 uur in de oven of op de bbq op 200 °C.
  • 6. Haal het spek uit de oven of bbq en kwast het in met olie. Verhoog nu de temperatuur na het uur naar 250 °C en bak het 30 minuten.
  • 7. Nu zul je zien dat het spek helemaal krokant is geworden.
  • 8. Laat het spek afkoelen en snijd naar eigen wens.
  • 9. Maak ondertussen ook de Sriracha mayonaise en de Vietnamese  ingelegde groenten.
  • 10. Snijd de komkommer en de jalapeno.
  • 11. Smeer de broodjes in met de Sriracha mayonaise en beleg de broodjes met de Vietnamese ingelegde groenten, komkommer & jalapeno. Leg hierop wat stukjes buikspek. Besprenkel met koriander en sojasaus. Garneer eventueel met sesamzaad, gehakte pinda’s en gefrituurde uitjes.