Balsamico glazed Angus flat ribs met salade

Balsamico glazed  Angus flat ribs met salade

Zo lekker maak je beef ribs nooit meer! Leuk om te doen, nog leuker om te proeven.

Ingrediënten


  • 1 kilo flat ribs
  • 2 liter kalfs- of runderbouillon
  • 1 ui fijn gesneden
  • ½ bosje selderie vers gesneden
  • 1 winterwortel geschild en gesneden
  • 30 gram bruine suiker
  • 100 ml balsamico azijn
  • 15 ml olijfolie
  • Zeezout naar smaak toevoegen
  • 15 gram grof gestampte zwarte peper

Voor het glazuur:

  • 40 gram bruine suiker
  • 30 ml balsamico azijn
  • 15 ml kookvocht

Voor de salade:

  • 1 bosje rode bieten in partjes gesneden
  • 15 ml olijfolie
  • 1 navel sinaasappel gepeld en in partjes gesneden
  • 100 gram geitenkaas of feta
  • Peterselie
  • Verse kervel

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven of BBQ voor op 160°
  • 2. Bak in een flinke koekenpan, de ui de wortel en de selderij in de olijfolie op half hoog vuur glazig
  • 3. Neem een vuurvaste oven schaal en leg het mengsel op de bodem
  • 4. Kruid de flat ribs met zout en peper naar smaak
  • 5. Leg de ribs op de mix van de groenten in de ovenschaal
  • 6. Giet de bouillon en de azijn en de bruine suiker over het de ribs. De ribs moeten goed bedekt zijn
  • 7. Afdekken met bakpapier daarna met aluminiumfolie en zet de schaal gedurende 2½ uur in de oven of BBQ
  • 8. Haal de ribs elke 40 minuten even uit de oven
  • 9. Draai de ribs om zodat ze weer goed in het vocht liggen en terugzetten in de oven. Het vlees is klaar als het mals is
  • 10. Haal de ribben uit het vocht, laat het geheel afkoelen en zet deze dan nog zo'n 2 uur in koelkast

Vervolg:

  • 1. Neem een glazen schaal en voeg de bruine suiker, de azijn en het kookvocht zonder het vet
  • 2. Goed roeren totdat er een soort glazuur ontstaat
  • 3. Zet je barbecue aan op zo'n 160°
  • 4. Snij de ribben langs het bot
  • 5. Verwarm deze op de barbecue en smeer ze continue in met het glazuur
  • 6. Blijf hiermee doorgaan totdat de ribben plakkerig aanvoelen en gekarameliseerd zijn
  • 7. Serveren met de salade en als garnituur wat peterselie en kervel erover heen sprenkelen