Gegrilde mergpijp met toast en bonensalade

Gegrilde mergpijp met toast en bonensalade
Heerlijk BBQ gerecht met een frisse salade

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen

4 halve mergpijpjes

Kerriepoeder

Zout

Vers gemalen zwarte peper

2 theelepels Panko

2 eetlepels extra vierge olijfolie

4 sneetjes donkerbruin brood

Voor de bonensalade:

 1 eetlepel extra vierge olijfolie

1/2 witte ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 blik Lima bonen, afgespoeld

8 kappertjes in vieren gesneden

Sap van een halve citroen

Geraspte schil van een halve citroen

1 eetlepel citroentijm

Grof zeezout

Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Leg de mergpijpjes 6 uur in koud water, dep daarna goed droog

Richt je BBQ in voor directe verhitting en stel in op een temperatuur van 220 graden.

Strooi wat kerriepoeder over de mergpijpjes, zout en peper naar smaak en verdeel dan de Panko er overheen.

Grill 15 minuten met het deksel dicht.

Smeer het brood aan beide kanten in met olijfolie en grill tot het goudbruin is.

Limabonen:

Verhit de olie op een middelhoog vuur in een koekenpan, voeg ui en knoflook toe en bak ca. 8 minuten tot de ui glazig is, voeg dan de kerriepoeder toe en bak nog een minuut of 3.

Doe de bonen en kappertjes erbij en verwarm het geheel.

Haal de pan van het vuur en breng op smaak met citroen, peper en zout.

Roer de citroentijm erdoor en serveer naast de toast en mergpijpjes