Jalapeno Poppers met kippendij

Jalapeno Poppers met kippendij
Pittige hapjes van de BBQ met dijvlees en jalapeno.

Ingrediënten

Ingrediënten
500 gram Gildehoen dijvlees
4 Jalapeno, in de lengte gehalveerd
100 gram roomkaas
100 gram geraspte cheddar
3 eetlepels Three Little Pigs Kansas City Sweet BBQ Rub
12 plakken bacon
140 ml Three Little Pigs Kansas City Sweet BBQ saus

Extra benodigdheden
Cocktailprikkers
Bastingkwast
Kerntemperatuurmeter
Rookhout; appel of kers

Bereiding

Richt je BBQ in voor indirecte verwarming op een temperatuur van 120 graden
Meng de roomkaas samen met de cheddar en 1 eetlepel van de rub goed door elkaar, vul hiermee een halve jalapeno, leg de andere helft er weer op. Herhaal dit voor de overigen.
Snijd de kippendijen in het midden open tot je ze kunt open vouwen.
Leg een gevulde  Jalapeno op het vlees en vouw weer dicht.
Pak elk stuk dijvlees in met 3 plakken bacon, zet indien nodig vast met de cocktailprikkers en strooi de overgebleven rug erover
Verwarm het vlees tot een kerntemperatuur van 65 graden en lak af met de saus.
Bij een kerntemperatuur van 72 is het vlees klaar om uit te serveren