Slow-roasted krokant buikspek

Slow-roasted krokant buikspek
Hoe maak je nu die krokante korst bij buikspek? Hier het geheim!

Ingrediënten

Voor 6 personen


• 1,5 kg Buikspek in dit recept gebruiken wij buikspek met zwoerd

• 3 middelgrote, geschilde uien

• 3 theelepels zoutvlokken

• 5 eetlepels olie

 

Voor de speciale saus

• 1/2 kop bruine suiker

• 1/2 kopje rode wijnazijn

• 3 steranijs

• 1/2 kaneelstokje

• sap van 1 sinaasappel

• 3 stukken sinaasappelschil

• 1 kopje kippenbouillon

• zout en peper naar smaak

Bereiding

1)  Neem twee lange vellen aluminiumfolie en leg dit in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2)  Snij de geschilde uien door de helft en daarna in plakken en leg ze op de folie.

3)  Dep het buikspek droog met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat de korst straks knapperig wordt. Maak in het zwoerd kleine incisies met een scherp mes.

4)  Meng de zoutvlokken en olie en smeer de buik ermee in. Wrijf ook goed in de incisies. Plaats vervolgens het vlees, zwoerdkant naar boven, bovenop de plakken ui.

5)  Vouw de aluminiumfolie vervolgens rond het buikspek, maar hou de bovenkant voor de helft open.

6)  Plaats in de voorverwarmde oven en gaar gedurende 3 uur. Zet de temperatuur omlaag naar 140 graden en bak nog een uur. Haal uit de oven en giet de sappen af. Bewaard dit in een kommetje.

7)  Tot slot, voor het serveren, leg het vlees terug in de oven en bak op 220 ° C gedurende nog eens 20 minuten. Dit zorgt voor een knapperige korst.

 

Voor de saus:

1)  Neem de sappen van het buikspek, de 1/2 kop bruine suiker, 1/2 kop rode wijnazijn, 3 steranijs en 1/2 kaneelstokje en breng dit in een pannetje aan de kook en kook dit tot het stroperig wordt in ca. 5 minuten.

2)  Voeg vervolgens het sap van 1 sinaasappel, de sinaasappelschillen en 1 kopje kippenbouillon toe aan het mengsel. Breng opnieuw aan de kook en kook iets in. Breng op smaak met zout en peper.

3)  Verwijder sinaasappelschil, steranijs en kaneelstokje voor het opdienen.