Stoofpotje van rundvlees met groenten en kruiden

Stoofpotje van rundvlees met groenten en kruiden
Een lekker basic suddergerecht. Ook gemakkelijk te bereiden in de Dutch Oven of Potjie

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 6 personen)

 

1250-1500 gram chuck roast of riblappen

10 kleine rozenval aardappelen, gehalveerd

200 gram verse sperziebonen

1 rode ui, gesneden in partjes

200 gram kleine (baby) wortelen

7 gram instant vleesbouillon poeder

5 gram gedroogde marjolein blaadjes

5 gram gedroogde tijm blaadjes

5 gram gedroogde oregano blaadjes

2½ gram knoflook poeder

Eventueel na bereiding nog zeezout en versgemalen peper toevoegen

Bereiding

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 175°
  2. Neem een braadslede of vuurvaste schaal waar alles in past
  3. Voeg het vlees, aardappelen en groentes toe, beetje leuk verspreiden in de schaal
  4. Sprenkel alle kruiden en bouillon poeder er over heen
  5. Giet er water over heen en dek het af met aluminium folie
  6. Plaats de schaal in de oven gedurende zo’n 2 tot 2½ uur
  7. Het vlees en de groentes moet lekker mals zijn  en uit elkaar vallen
  8. Serveren met jus uit de pan