Zoete Bacon-Varkensfiletrollade

Zoete Bacon-Varkensfiletrollade
Prachtig recept om thuis eens te proberen. Bacon...what else?

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 varkensfilet van ca. 1000 gram

3 eetlepels bruine suiker

2 theelepels zout

1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder

1/4 theelepel cayenne peper

6-8 plakjes bacon

1 eetlepel bakolie

2 eetlepels grove dijonmosterd

Bereiding

1)      Verhit de oven of BBQ tot 180 graden Celsius. Zorg bij een BBQ voor dat de kolen aan 1 kant liggen ene r indirect gegaard kan worden.

2)      Snij de varkensfilet schoon. Verwijder dus het vet én het vlies eronder. Kleine stukjes vet kunnen blijven zitten. Dep de filet daarna droog met keukenpapier.

3)      Meng de bruine suiker, zout, paprikapoeder en cayennepeper in een kleine kom. Wrijf de filet daarna in met het mengsel. (U kunt eventueel ook de Rib Rub van Beef&Steak gebruiken en hier alleen nog de bruine suiker aan toevoegen).

4)      Wikkel de filet nu in met de bacon. Zet eventueel vast met wat (natte) satéprikkers.

5)      Smeer de bacon in met de bakolie en grill de filet om en om tot deze mooi bruin begint te worden.

6)      Leg de filet vervolgens indirect weg om door te garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 60 graden Celsius. De oven kan hier worden teruggezet tot 140 graden Celsius.

7)      Smeer de filet halverwege in met de mosterd.

8)      Laat vervolgens 10 minuten afgedekt rusten. Verwijder de satéprikkers en snij er mooie plakken van.

9)      Serveer eventueel met een mooie chutney.