Angus Tournedos met gekarameliseerde witlof en Danish-Blue mayonaise

Angus Tournedos met gekarameliseerde witlof en Danish-Blue mayonaise

Heerlijk zachte tournedos met zoete witlof en een pittige Danish-Blue mayonaise. Een prachtig smakenpalet

Ingrediënten


  • 4 tournedos á 200 gram
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel boter
  • 200 ml Mayonaise (eventueel zelf gemaakt)
  • 50 gram Danish blue kaas
  • Aardappelpuree
  • Peper en zout

Bereiding


  • 1. Laat de tournedos van tevoren op kamertemperatuur komen en bestrooi dit met wat peper en zout.
  • 2. Verdeel de witlof in blaadjes en bak deze samen met de basterdsuiker in de helft van de boter tot deze mooi gekarameliseerd zijn.
  • 3. Verwarm in een steelpannetje de rest van de boter met de Danish blue en smelt dit op een medium vuur.
  • 4. Meng de mayonaise met de gesmolten Danish blue tot een mooi geheel.
  • 5. Bak ondertussen de tournedos op hoog vuur in circa 3-4 minuten per kant mooi goudbruin. Wikkel deze daarna in de aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren.
  • 6. Doe de aardappelpuree op een bord. Leg hier wat blaadjes witlof op en leg de tournedos hier bovenop. De mayonaise kun je apart serveren.