Beef Teryaki
Ingrediënten
500 gram entrecote, ossenhaaspuntjes of biefstuk
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels rijstwijn
½ eetlepel verse gember of
1/8 eetlepel gemberpoeder
1 teentje knoflook fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
Bereiding
1. Snij met een scherp mes het vlees in reepjes, dwars op de draad
2. Meng de sojasaus, honing, rijstwijn, gember en knoflook in een kom. Meng het vlees door de marinade, laat 30 minuten staan.
3. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van het vlees ongeveer 2 tot 3 minuten. Doe hetzelfde met de andere helft.
4. Verdeel het vlees over 4 borden, breng de overgebleven marinade aan de kook en schenk over het vlees.