Black Tiger garnalenspiezen

Black Tiger garnalenspiezen
Smakelijke variatie om tijger garnalen spiezen te maken.

Ingrediënten

1 kilo Tijgergarnalen, gewassen en droog deppen

2 x het sap van een limoen

30 ml olijfolie

28 gram bloem

42 gram Griekse yoghurt

14 gram paprikapoeder

2,5 gram zwarte komijn

7 gram gember pasta

7 gram knoflookpasta

2,5 gram kerrie

Zeezout

Bereiding

  1. Neem een schaal en leg hier de garnalen in naast elkaar en sprenkel hier het sap van een limoen over en zeezout naar smaak

 

  1. Goed mengen en wegzetten

 

  1. Neem een koekenpan met dikke bodem en verwarm de olie, op klein vuur zetten en voeg de bloem toe constant roeren totdat de het lichtbruin van kleur word

 

  1. Weg zetten om het af te laten koelen

 

  1. Neem een grote schaal en voeg toe, de Griekse yoghurt, de paprikapoeder, zwarte komijn, de gember en knoflookpasta en 14 gram van de bloem pasta, goed mengen

 

  1. Voeg de garnalen toe en meng het geheel nogmaals goed en afdekken en 20 minuten in de ijskast zetten

 

  1. Rijg de garnalen aan een spies en bak ze in een minuut of 3 gaar, dan omdraaien en nogmaals een minuut of 3 totdat ze gaar zijn

 

  1. Heet serveren, sprenkel nog de sap van een limoen erover en wat kerriepoeder

 

  1. Eet smakelijk