Bloody Mary Flank Steak in Dutch Oven
Verrassend recept voor de "Dutch Oven". Veel smaak en verrukkelijk!

Bereidingstijd: 430 minuten
Ingredienten
900 gram flank steak
2 stengels selderie in 2 grote stukken gesneden
1 kleine ui grof gesneden
4 tot 5 teentjes knoflook fijn gesneden
10 gram mierikswortelpoeder
Snufje selderie zout
Snufje zeezout
Snufje verse zwarte gemalen peper
30 ml worcestersaus
5 ml hete saus naar keuze
350 ml tomatensap
Sap van een hele citroen
Bereiding
1) Neem een grote afsluitbare plastic zak, bij voorkeur een die je met een rits kunt sluiten.
2) Voeg het tomatensap, mierikswortel, knoflook, worcestersaus, hete saus, sap van de citroen, selderie zout, zout en peper en de flank steaks.
3) Afsluiten en in de ijskast leggen gedurende 8 tot 12 uur.
4) Lege de ui en selderie stukken op de bodem van de Dutch oven.
5) Dit fungeert als een soort bodembedekker voor de flank steaks zodat deze niet blijft plakken en uitdroogt.
6) Haal de flank steaks uit de zak en bewaar de marinade.
7) Leg de flank steaks in de pan.
8) Giet de marinade erover heen.
9) Dek de Dutch oven af en laat het op hoog vuur gedurende zo’n 4 tot 5 uur garen.
10) Op laag vuur is de gaar tijd zo’n 7 tot 8 uur.