•  
    Vandaag besteld, morgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Bloody Mary Flank Steak in Dutch Oven

Verrassend recept voor de "Dutch Oven". Veel smaak en verrukkelijk!

Bloody Mary Flank Steak in Dutch Oven

Bereidingstijd: 430 minuten

Ingredienten

900 gram  flank steak

2 stengels selderie in 2 grote stukken gesneden

1 kleine ui grof gesneden

4 tot 5 teentjes knoflook fijn gesneden

10 gram mierikswortelpoeder

Snufje selderie zout

Snufje zeezout

Snufje  verse zwarte gemalen peper

30 ml worcestersaus

5 ml hete saus naar keuze

350 ml tomatensap

Sap van een hele citroen

Bereiding

1)     Neem een grote afsluitbare  plastic zak, bij voorkeur een die je met een rits kunt sluiten.

2)     Voeg het tomatensap, mierikswortel,  knoflook, worcestersaus, hete saus,  sap van de citroen, selderie zout, zout en peper en de flank steaks.

3)     Afsluiten en in de ijskast leggen gedurende 8 tot 12 uur.

4)     Lege de ui en selderie stukken op de bodem van de Dutch oven.

5)     Dit fungeert als een soort bodembedekker voor de flank steaks zodat deze niet blijft plakken en uitdroogt.

6)     Haal de flank steaks uit de zak en bewaar de marinade.

7)     Leg de flank steaks in de pan.

8)     Giet de marinade erover heen.

9)     Dek de Dutch oven af en laat het op hoog vuur gedurende zo’n 4 tot 5 uur garen.

10)   Op laag vuur is de gaar tijd zo’n 7 tot 8 uur.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13672 beoordelingen.