Bloody Mary Flank Steak in Dutch Oven

Bloody Mary Flank Steak in Dutch Oven

Verrassend recept voor de "Dutch Oven". Veel smaak en verrukkelijk!

Ingrediënten


  • 900 gram flank steak
  • 2 stengels selderie in 2 grote stukken gesneden
  • 1 kleine ui grof gesneden
  • 4 tot 5 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 10 gram mierikswortelpoeder
  • Snufje selderie zout
  • Snufje zeezout
  • Snufje verse zwarte gemalen peper
  • 30 ml worcestersaus
  • 5 ml hete saus naar keuze
  • 350 ml tomatensap
  • Sap van een hele citroen

Bereiding


  • 1. Neem een grote afsluitbare plastic zak, bij voorkeur een die je met een rits kunt sluiten.
  • 2. Voeg het tomatensap, mierikswortel, knoflook, worcestersaus, hete saus, sap van de citroen, selderie zout, zout en peper en de flank steaks.
  • 3. Afsluiten en in de ijskast leggen gedurende 8 tot 12 uur.
  • 4. Lege de ui en selderie stukken op de bodem van de Dutch oven.
  • 5. Dit fungeert als een soort bodembedekker voor de flank steaks zodat deze niet blijft plakken en uitdroogt.
  • 6. Haal de flank steaks uit de zak en bewaar de marinade.
  • 7. Leg de flank steaks in de pan.
  • 8. Giet de marinade erover heen.
  • 9. Dek de Dutch oven af en laat het op hoog vuur gedurende zo'n 4 tot 5 uur garen.
  • 10. Op laag vuur is de gaar tijd zo'n 7 tot 8 uur.