Brisket Burnt Ends

Brisket Burnt Ends
Een van Amerika's meest populaire gerechten. Simpel, niet duur en lekker low&slow!

Ingrediënten

2 tot 3 kilo Brisket (of Brisket Ears)

Lekkere Beefrub naar keuze (bijvoorbeeld Smokey Goodness Beefalicious of Oakridge Black Ops)

500 ml runderbouillon

Een fles BBQ saus naar keuze (bijvoorbeeld Bold&Beefy of Beef&Steak Smokey Sweet)

Bereiding

1) Meng de bouillon en de saus in een kleine kom en zet apart.

2) Trim overtollig vet van de borst punt en wrijf borst met een rub naar keuze. Laat wel wat vet zitten voor de smaak!

3) Zet de temperatuur van de BBQ op 120 graden Celsius.

4) Plaats het vlees indirect op het grillrooster en gaar tot een kerntemperatuur van 85-88 graden in ongeveer 6 tot 7 uur.

5) Verwijder de borst van de grill en snijd ze in blokjes van 2-3 centimeter.Bestrooi desgeenst met wat extra bruine suiker.

6) Doe de blokjes met het sausmengsel in een pan of braadslede en bedek de pan met aluminiumfolie.

7) Plaats de pan terug op de grill en bak gedurende 1 tot 1,5 uur. Roer zo nu en dan goed door de pan.

8) Eet smakelijk!