Broodje Rendang "Indonesian Style"

Broodje Rendang "Indonesian Style"
Authentieke huisgemaakte rendang op een heerlijk broodje

Ingrediënten

voor 4 personen

Voor de Rendang:
1 kg sukade lappen, in grove stukken gesneden
2 laurierblaadjes
3 blaadjes limoen blad
2-4 stengels sereh, gekneusd
1 tl kurkuma, gemalen
1 dl zonnebloemolie
8 dl kokosmelk
2 dl Water
Zeezout

Voor de pasta (Boemboe):
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
125 gr rode pepers, met of zonder zaadlijst
2 cm gember, vers
1 tl Laos, gemalen
2 cm geelwortel (Kurkuma)
1/2 el kemiri pasta
1/2 el tamarinde pasta
5 kruidnagels
2 cardamom peulen
zeezout

Voor de broodjes:
4 pistolets
seroendeng
bosui
sesamzaad
koriander
wortel, julienne gesneden

Bereiding

1: Meng voor de pasta (Boemboe) alle ingredienten in een keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Verwijder naar eigen smaak de zaadlijsten bij de rode pepers. Wanneer je van spicy houd laat ze er dan inzitten!

2: Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak hierin de pasta. Voeg nu de laurier, limoenblad, sereh, kurkuma en water toe. Laat het inkoken totdat er een dikke pasta ontstaat waar de olie op begint te drijven.

3: Snij de sukadelappen in grote stukken en bak deze even op hoog vuur aan. Haal uit de pan en zet het vuur lager en voeg vervolgens de sukadelappen en de kokosmelk toe en laat dit minimaal 6 uur heel zacht pruttelen totdat de olie weer begint te scheiden van de saus. De rendang is op z’n lekkerste als het geheel een beetje donkerbruin tot zwart begint te kleuren.

4: Bak de broodjes kort in de oven. Beleg de broodjes met het rendang vlees en bestrooi de broodjes nog met wat seroendeng, bosui, sesam, koriander en wortel.

(Eventuele leftovers zijn heerlijke om de volgende dag met witte rijst en pittige sperzieboontjes op te dienen)