Coca Cola Burnt Ends

Coca Cola Burnt Ends
Lekkere, zoete burnt ends met de welbekende huisgemaakte Coca Cola saus

Ingrediënten

30 ml Appelcider azijn

180 ml water

ca. 1,5 kilo Brisket (Ear)

Ashes 2 Ashes BBQ Rub

250 ml Cola

180 ml Beef&Steak Smokey Sweet Sauce

65 gram bruine basterdsuiker

1 eetlepel Worchestershire saus

1/2 eetlepel sojasaus

1 eetlepel roomboter

1 eetlepel honing

Keukenzout

Extra benodigdheden:

2 tot 3 eiken of hickory chunks

Kerntemperatuurmeter

Plantenspuit

Sauspan

Bereiding

Richt je BBQ in voor indirecte verhitting en stel de temperatuur in op circa 120 graden.

Doe de azijn samen met het water in een plantenspuit.

Smeer de Brisket Ear in met wat keukenzout en daarna met de Ashes to Ashes rub.

Leg de Brisket op je rooster, besproei af en toe met de azijnmix en laat garen tot een kerntemperatuur van 65 graden.

Pak de Brisket stevig in aluminiumfolie en laat doorgaren naar een kerntemperatuur van 85 graden.

Haal de Brisket van het rooster en snijd in plakken van circa 2 centimeter dik. Snij er vervolgens vierkante blokjes van. Grote stukken vet kun je nu eventueel wegsnijden.

Doe de cola in een sauspan, breng aan de kook en reduceer tot ongeveer de helft. Voeg de Smokey Sweet saus, suiker, worchestershire saus, sojasaus en boter aan toe. Breng eventueel verder op smaak met het zout. Roer alles goed door elkaar.

Doe de Brisketblokjes in een ovenschaal, giet de saus erbij en zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn met de saus. Voeg nu de honing toe.

Verhoog de temperatuur van de BBQ naar circa 140 graden en gaar de Brisket Burnt Ends nog 2 tot 3 uur. Serveer direct.