Costella de porco assada
Ingrediënten
Ingrediënten (voor circa 4-6 personen)
4 theelepel zout (1 theelepel per 500 gram)
2 kilo spareribs (dik bevleesd)
4 teentje knoflook, fijngesneden
1 kleine uit, fijngesneden
1 theelepel verse, zwarte peper
1,5 theelepel Dijon mosterd
1,5 theelepel Worcestershiresaus
1 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipeper, fijngesneden
125 ml appelazijn
Olijfolie
Honing (optioneel)
Bereiding
Bereidingswijze:
1) Meng alle ingrediënten (behalve de honing) in een blender tot een mooi glad mengsel.
2) Haal het vlies (met een platte schroevendraaier gaat dit heel gemakkelijk) van de
spareribs en leg deze in een diepe (oven)schaal. Bestrijk helemaal met het mengsel en
laat gedurende 1 uur op kamertemperatuur marineren.
3) Stel de BBQ of oven in op 130 graden Celsius.
4) Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven of in de BBQ en laat dit
gedurende 2 uur garen. De ribben garen in de marinade en eigen vocht.
5) Haal de ribben uit de schaal. Bewaar het vocht! Bestrijk de ribben met wat olijfolie en
eventueel de honing.
6) Verhoog de temperatuur van de oven of BBQ tot 150 graden Celsius.
7) Leg de ribben in een andere diepe (oven)schaal en zet terug op de BBQ of in de oven.
Niet afgedekt deze keer.
8) Laat de ribben gedurende 25 minuten een mooie bruine kleur krijgen. Bestrijk
tussendoor ook met het mengsel uit de eerste schaal.
9) Snij de ribben tussen de botjes en leg ze op een bord.
Serveer dit met Polenta en Couve à Mineira of gewoon een lekkere frisse groene salade.