Crusty Inside Skirt Steak

Crusty Inside Skirt Steak

Inside Skirt steaks hebben een prachtige smaak van zichzelf. Met dit recept komt deze smaak nog mooier naar voren.

Ingrediënten



Voor de chimmichurri:

  • Olijfolie
  • Platte peterselie
  • Koriander, vers
  • Knoflook, teentje
  • Rode peper
  • Rode wijn azijn

Bereiding


Inside skirt is een goedkoper stuk met een grove draad, gesneden van de plate. In het Nederlands: vang. Van een echte vleeskoe is dit langwerpige stuk een geweldig smaakvolle en malse snit, waarmee je de show steelt op je barbecuefeest. Om ervoor te zorgen dat je de malsheid beleeft zijn er drie trucs die je nodig hebt voor dit stuk:


  • 1. Kort grillen op hoge temperatuur
  • 2. Dun snijden, dwars op de draad
  • 3. Lekker rood opdienen

Grillen op hoge temperatuur zorgt ervoor dat de grove vezel niet de kans krijgt te krimpen, waardoor de malsheid bewaard blijft. Je ziet de draad, de spiervezels, lopen over het stuk en je zorgt ervoor dat je met een scherp mes (geen steakmes) dunne plakjes snijdt die je uitserveert aan je gasten. Maar al te vaak zien we mensen blokken snijden van hun biefstuk en dat is zonde. Dat moet je zeker niet doen met skirt steak.
Lekker rood (medium rare) is aan te bevelen. Het hoeft niet per se, een skirt steak is ook heerlijk mals bij medium garing.


De chimmichurri:

  • 1. Neem een kom (formaat soepkom) en vul deze voor de helft met een mooie olijfolie.
  • 2. Snij vervolgens de peterselie heel fijn en maak zoveel dat je een laag peterselie op de olie hebt liggen. Snij de koriander op dezelfde manier. Je hebt niet meer nodig dan een takje, anders overheerst de smaak.
  • 3. Snij een teentje knoflook fijn en doe dit erbij. Vervolgens een pepertje, ook fijngesneden. Maak dit af met een scheut rodewijnazijn en meng alles goed.

Je hebt nu een typische steaksaus die heerlijk smaakt bij skirt steak.


De skirt steak

  • 1. Stook de barbecue op tot 200 graden celcius.
  • 2. Smeer de skirt steak in met olijfolie (dit beschermt tegen verbranding).
  • 3. Leg de skirt steak op de barbecue en laat het garen totdat vocht op het vlees verschijnt, ongeveer na 5 of 6 minuten.
  • 4. Nu is het tijd om te draaien en gaar de skirt af, ongeveer 3 of 4 minuten. Door op het vlees te drukken weet je de garing: veerkrachtig betekent medium.
  • 5. Laat de skirt steak 5-10 minuten rusten op een plank, eventueel onder een dakje van aluminiumfolie. Snij dunne plakken en strooi wat grofzout en peper erover.

Serveer met de chimmichurri saus en verbaas je over zoiets lekkers!