Dronken Chuck eye steak

Dronken Chuck eye steak
Mooie steaks met een zeer fijne smaak. Hou rekening met enkele uren marineren.

Ingrediënten

8 Chuck eye steaks circa 300 gram per stuk

750 ml rode wijn (geen dure)

140 ml balsamicoazijn

70 ml zonnebloem olie

70 ml Worcester saus

60 ml honing

15 ml geroosterde sesam olie

30 gram zeezout

10 gram gedroogde oregano

 5 gram gember poeder

5 gram knoflookpoeder

5 gram uien poeder

2,5 gram vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten behalve de steaks in een pan en breng het geheel aan de kook
  2. Goed blijven roeren, smaken moeten in elkaar overgaan
  3. In laten koken tot 1/3, daarna af laten koelen tot het goedje op kamertemperatuur is
  4. Duurt ongeveer een uur
  5. Snij het extra vet van de steaks
  6. Maak met een schep mes inkepingen in het vlees aan beide zijden, zodat de marinade er goed kan intrekken en smaken worden behouden
  7. Neem een flinke plastic zak die je af kunt sluiten
  8. Doe steaks er in en voeg de marinade toe en afsluiten
  9. Doe de plastic zak in een schaal om lekken te voorkomen
  10. Zet de schaal in de koelkast gedurende minimaal 2 uur tot maximaal 12 uur
  11. Regelmatig de steaks draaien zodat de marinade goed kan intrekken
  12. Maak je barbecue gereed om indirect te garen op 160°
  13. Haal de steaks uit de marinade, beetje uit laten lekken en zeker niet droog deppen!
  14. Gaar de steaks op hete gedeelte van de barbecue totdat ze rare of medium gebakken zijn
  15. Duurt nu wat langer omdat het vlees vochtiger is zo’n minuutje of 20
  16. Maak gebruik van een digitale thermometer als je er een hebt is niet noodzakelijk!
  17. Serveren in dunne plakjes.