Eendenborstfilet met kersen en Portsaus

Eendenborstfilet met kersen en Portsaus

Verrassend recept met eendenborstfilet.

Ingrediënten


  • 2 eendenborstfilets van circa 200-250 gram per stuk
  • 2 eetlepels boter
  • 75 gram sjalotjes, fijngehakt
  • 120 ml kippenbouillon
  • 8 kersen (mag diepvries), gehalveerd en zonder pit
  • 2 eetlepels port
  • 1 eetlepel honing
  • Peper
  • Zout

Bereiding


  • 1. Laat de eend op kamertemperatuur komen en snij het vel in met een scherp mes. Maak er een diamantpatroon van en snij niet in het vlees.
  • 2. Smelt 1 eetlepel boter in een (saus)pan. Wrijf de eendenfilet in met wat peper en zout. Bak de eend gedurende 5 minuten mooi goudbruin met het vel naar beneden op hoog vuur. Draai het vuur naar medium, draai de eendenfilet om en bak de andere kant mooi goudbruin.
  • 3. Haal de eend uit de pan en pak het in de aluminiumfolie en laat het 10 minuten nagaren.
  • 4. Voeg de sjalotjes toe aan het bakvocht en bak deze op medium vuur tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Voeg de bouillon, kersen, port en honing toe.
  • 5. Draai het vuur hoog en kook het geheel in tot een mooie sausdikte. Roer de rest van de boter door het mengsel en breng verder op smaak met peper en zout.
  • 6. Snij de eendenborstfilet in gelijkmatige dunne plakken en schenk er een mooie streep saus overheen.

Heerlijk met een volle rode wijn! Eet smakelijk!