Entrecôte braadstuk met knoflook en tijm met Truffel-aardappelsalade
Ingrediënten
Ingrediënten (voor circa 4 personen)
1 kg entrecote braadstuk
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
10 takjes tijm
Verse peper en zout
Voor de aardappel salade met truffel
1 kilo nieuwe aardappelen met vel, in stukken
10 plakjes Pancetta
2 stengels selderij, fijngehakt
2 (zoete) uien, fijngehakt
50 gram verse peterselie, fijngehakt
3 eetlepels truffelolie
Halve limoen
Bereiding
Bereidingswijze:
1) Laat de Entrecôte op kamertemperatuur komen en wrijf in met olijfolie.
2) Snij de entrecôte op enkele plaatsen in. Snedes van ongeveer 2 cm breed en 1 cm diep. Vul deze met de knoflook en tijm.
3) Grill de entrecôte rondom iets bruin en gaar daarna indirect af. Of in een oven van circa 150 graden tot een kerntemperatuur van circa 50 graden. Pak de entrecôte in de aluminiumfolie en zet nog even weg vóór het serveren.
Bereidingswijze aardappelsalade:
1) Kook de aardapelen met schil. Doe ze daarna in een grote kom.
2) Droog de Pancetta in een oven van 160 graden gedurende 15 minuten
3) Voeg de selderij, ui, pancetta en peterselie toe aan de aardappelen en mix alles met 1 eetlepel truffelolie door elkaar. Voeg daarna het limoensap toe.
4) Breng op smaak met verse peper en zout en eventueel nóg wat truffelolie.
5) U kunt dit van tevoren maken en warm of op kamertemperatuur serveren.
Serveer de entrecôte eventueel met (zelfgemaakte) pepersaus.