Fall-of-the-bone St. Louis Spareribs

Fall-of-the-bone St. Louis Spareribs

Zoete St. Louis-cut spareribs waar het vlees zo van je bot afvalt.

Ingrediënten



Overige benodigdheden:

Bereiding


  • 1: Verwijder het vlies van de sparerib en wrijf deze aan alle kanten in met de rub.
  • 2: Richt je BBQ in voor indirecte verhitting en stel deze in op ongeveer 110 graden. Voeg vervolgens de chunks toe op de kolen.
  • 3: Leg de ribs met de vleeskant naar boven op het rooster en laat 2 tot 2,5 uur liggen. Haal de ribs van de BBQ.
  • 4: Leg de ribs op een stuk aluminiumfolie en verdeel de boter den de bruine suiker gelijkmatig over beide kanten van de ribs.
  • 5: Pak de ribs nu helemaal in met de folie en leg ze nog 1 tot 1,5 uur terug op de BBQ.
  • 6: Haal de ribs daarna uit de folie (let op! dit kan erg heet zijn dus gebruik handschoenen) en leg ze daarna terug op het oorster. Smeer de ribs in met de BBQ saus en laat circa 10 minuten liggen. Herhaal dit vervolgens nog 1 of 2 keer tot ze klaar zijn.
  • 7: Laat de rib voor het serveren nog 5 minuten rusten en serveer met coleslaw en frites. Eet smakelijk!