•  
    Vandaag besteld, morgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Fazant met port en kastanjes

Een smakelijk en traditioneel wildgerecht. Prachtig voor een weekend in één van de koude maanden.

Fazant met port en kastanjes

Bereidingstijd: 100 minuten

Ingredienten

Voor 4 personen

2 fazanten

12 sjalotjes schoongemaakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

175 gram kastanjechampignons

200 gram kastanjes

120 gram gerookte bacon in blokjes van ca. 1cm

2 Laurierblaadjes

6 takjes thijm

275 ml rode wijn

150 ml port

1 eetlepel bloem

2 eetlepels boter

½ eetlepel olijfolie

Verse peper en zout

Bereiding

1)      Smelt de helft van de boter en olijfolie in een braadpan. Bestrooi de fazanten met peper en zout. Zodra de boter begint te borrelen plaatst u de fazanten in de pan. Bak deze rondom bruin. Zodra deze een mooie kleur hebben haalt u de fazanten uit de pan en plaatst u deze op een schaal.

2)      Voeg de rest van de boter en olie toe aan het bakvocht in de braadpan. Zodra alles weer begint te borrelen voegt u de sjalotten en bacon toe en bakt u dit mooi bruin. Zodra deze een mooie kleur hebben haalt u deze eruit.

3)      Plaats de fazanten weer terug in de braadpan met de borstkant omhoog, voeg de sjalotten en bacon toe. Voeg de champignons en knoflook toe. Verdeel hierna de takjes thijm en laurierblaadjes over de braadpan. Bestrooi het geheel nog met een beetje peper en zout en voeg dan de port en wijn toe. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag en laat alles zachtjes en afgedekt doorkoken.

4)      Laat alles 30 minuten doorgaren en voeg de kastanjes toe. Breng alles weer aan de kook en laat het weer 30 minuten zachtjes doorkoken.

5)      Haal de fazanten uit de braadpan en leg deze op een snijplank.

6)      Voeg de bloem en 1 eetlepel boter aan het mengsel toe in de braadpan. Mix alles door elkaar en breng wederom zachtjes aan de kook totdat het mengsel vaster wordt.

7)      Snij de fazanten door de helft en serveer een halve fazant per persoon. Garneer dit met het mengsel.

Ook heerlijk met aardappelpuree en spruitjes

Rating: 9.2, gebaseerd op 13088 beoordelingen.