Fazant met port en kastanjes

Fazant met port en kastanjes

Verwen je smaakpapillen met onze verrukkelijke fazant met port en kastanjes. Laat je betoveren door de diepe smaak van sappige fazant, verfijnd met de rijke tonen van port en de heerlijke textuur van kastanjes. Volg eenvoudig de stappen van dit recept en creëer een culinaire verwennerij waarbij smaak en traditie samenkomen.

Ingrediënten


  • 2 fazanten
  • 12 sjalotjes schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 175 gram kastanjechampignons
  • 200 gram kastanjes
  • 120 gram gerookte bacon in blokjes van ca. 1cm
  • 2 Laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 275 ml rode wijn
  • 150 ml port
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels boter
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Verse peper en zout

Bereiding


  • 1. Smelt de helft van de boter en olijfolie in een braadpan. Bestrooi de fazanten met peper en zout. Zodra de boter begint te borrelen plaats je de fazanten in de pan. Bak deze rondom bruin. Zodra deze een mooie kleur hebben haal je de fazanten uit de pan en plaats je deze op een schaal.
  • 2. Voeg de rest van de boter en olie toe aan het bakvocht in de braadpan. Zodra alles weer begint te borrelen voeg je de sjalotten en bacon toe en bak je dit mooi bruin. Zodra deze een mooie kleur hebben haal je deze eruit.
  • 3. Plaats de fazanten weer terug in de braadpan met de borstkant omhoog, voeg de sjalotten en bacon toe. Voeg de champignons en knoflook toe. Verdeel hierna de takjes tijm en laurierblaadjes over de braadpan. Bestrooi het geheel nog met een beetje peper en zout en voeg dan de port en wijn toe. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag en laat alles zachtjes en afgedekt doorkoken.
  • 4. Laat alles 30 minuten doorgaren en voeg de kastanjes toe. Breng alles weer aan de kook en laat het weer 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • 5. Haal de fazanten uit de braadpan en leg deze op een snijplank.
  • 6. Voeg de bloem en 1 eetlepel boter aan het mengsel toe in de braadpan. Mix alles door elkaar en breng wederom zachtjes aan de kook totdat het mengsel vaster wordt.
  • 7. Snij de fazanten door de helft en serveer een halve fazant per persoon. Garneer dit met het mengsel.

Ook heerlijk met aardappelpuree en spruitjes