Fris gekruide Red Snapperfilet

Fris gekruide Red Snapperfilet

Heerlijk (BBQ) recept met de red snapper.

Ingrediënten


  • 4 rode snapper filet van circa 180 gram
  • 2 limoenen
  • 30 gram zachte boter
  • ½ bosje (smaak afhankelijk)  verse rozemarijn, tijm, basilicum of peterselie, fijn gesneden
  • 5 gram paprikapoeder
  • 5 gram zeezout
  • 5 gram, zwarte peper gemalen
  • Verse kruidentakjes optioneel

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 220°.
  • 2. Snij 1 limoen in 8 stukjes.
  • 3. Leg de plakjes per paar op een bakplaat met ingespoten bakpapier.
  • 4. Leg de snapper filets op  de plakjes limoen.
  • 5. Meng de paprika, het zout en de peper in een klein schaaltje goed door elkaar.
  • 6. Strooi dit mengsel gelijkmatig over de snapper filets.
  • 7. Bak de vis gedurende een minuut of 13 in de oven.
  • 8. Neem de andere limoen en rasp de schil hiervan. Benodigde hoeveelheid is een theelepel.
  • 9. Neem een schaal en meng de limoenschil, de boter en de verse kruiden goed door elkaar.
  • 10. Leg de snapper filets met de partjes limoen op een bord.
  • 11. Eventueel de kruidenboter bovenop de vis .

Af garneren met een vers takje kruiden.