•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Galinha iogurte Asado (Braziliaanse BBQ Kipspiezen)

Smakelijke recept voor kipspiezen. Dit recept smaakt nóg beter met het dijvlees van de Hollandse, eerlijke Gildehoen

Galinha iogurte Asado (Braziliaanse BBQ Kipspiezen)

Bereidingstijd: 210 minuten

Ingredienten

Ingrediënten


500 gram Gildehoen dijvlees per 2 personen

 

Voor iedere 500 gram:

2 eetlepels olijfolie

1 sap van een limoen

250 ml magere yoghurt

Geraspte Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook, fijngehakt

Zout

Spiezen (metaal of hout)

 

Bereiding

Bereidingswijze:

 

1)       Snij het dijvlees in blokjes van circa 2 centimeter. Bestrooi ze met zout.

2)       Doe de yoghurt, het limoensap, olijfolie en knoflook in een kom en mix alles goed doorelkaar.

3)       Leg het dijvlees in de kom en laat dit gedurende minimaal 2 uur marineren.

4)       Als u gebruik maakt van houten spiezen, kunt u deze in een bak water laten weken. Hiermee wordt voorkomen dat ze gaan splinteren en dat deze verbranden op de BBQ.

5)       Verdeel het dijvlees over de spiezen. Zorg dat het niet te dicht op elkaar zit. Als dit iets losser van elkaar zit, wordt de garing beter.

6)       Stel de BBQ in op 180 graden Celsius.

7)       Laat de spiezen gedurende 3 minuten aan beide kanten mooi bruin worden. Leg de spiezen vervolgens aan de zijkant van de BBQ (of indirect) en laat nog 5 minuten nagaren.

 

Serveer dit met rijst en een Braziliaanse Salsa

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.