Braziliaanse BBQ Kipspiezen

Braziliaanse BBQ Kipspiezen
Lekker fris recept voor kipspiezen met Hollandse Gildehoen

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4 personen)
1000 gram kippendijvlees zonder bot
ijzeren of houten spiezen


voor de tomatensalade:
100 gr bacon, in fijne blokjes gesneden
500 gr verse tomaten, in fijne blokjes gesneden
1 el Dijon mosterd
100 gr blauwe kaas, verkruimeld
1 witte ui, fijngesneden
1 dl olijfolie
1 dl witte balsamicoazijn
½ bosje bieslook, fijn gesnipperd
1 tn knoflook, fijngesneden of geperst
zeezout
zwarte peper


Marinade voor de spiezen:
1 limoen sap + rasp
250 ml magere yogurt
1 tn knoflook, fijngesneden of geperst
35 gr parmezaan, geraspt
2 el olijfolie
zeezout

Bereiding

Tomatensalade:
Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook. Maak een kruisje aan de onderkant van de tomaat met een mesje en verwijder met een klein mesje het kroontje van de tomaat. Dompel nu de tomaten 20 seconde in het kokende water en doe ze daarna direct in een bak met ijskoud water. Verwijder nu de schil van de tomaat. Snijd de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in mooie fijne blokjes.
Bak de bacon in een eetlepel olie goudbruin en bewaar even apart. Gebruik dezelfde pan om de ui in aan te fruiten. voeg nu ook de knoflook toe en bak even mee.
Voeg nu de mosterd toe en bak mee. Blus af met de balsamico azijn en meng alles goed, Giet het geheel in een mengkom en laat afkoelen.
Voeg nu de tomatenblokjes, bieslook & drie kwart van de bacon toe. Breng op smaak met zeezout & peper.
Doe de tomaten vinaigrette in een mooie serveerkom en voeg als laatste op de vinaigrette de overgebleven bacon toe en de blauwe kaas. Garneer nog met wat bieslook.

Marineren en grillen van de spiezen:
Richt de bbq in om direct te grillen op 180 C°.
Meng voor de marinade alle ingrediënten met elkaar.
Snij de kippendijen in grove blokjes en meng dit met de marinade. Rijg nu de spiezen
Laat de spiezen een uur marineren. Gril de spiezen ongeveer 3-4 minuten aan elke kant gaat.
Serveer de spiezen met de tomatensalade.

Tip: voor wat extra frisheid serveer er nog een partje limoen bij!