Garlic Smashed Potatoes

Garlic Smashed Potatoes
Lekkere aardappeltjes van de BBQ met zelf gerookte knoflook

Ingrediënten

voor 4 personen:

1 kg Aardappelkriel
10 tenen Knoflook
1/2 bos Rozemarijn
Zeezout gerookt
Zwarte peper
100 gr Parmezaan, geraspt
4 dl olijfolie

Bereiding

1: Zet de aardappels met koud water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de kriel ongeveer 5-8 minuten totdat ze net niet gaar zijn.
2: Giet af in een zeef en laat het uit wasemen.
3: Pof in de oven of op de bbq bij 100 C° een hele bol knoflook (ongeveer 1 uur). (Deze verpakt je in aluminium folie, niet te strak!, snijdt hiervoor het bovenkantje van de bol af zodat net de teentjes te zien zijn, en doe er een paar druppels olijfolie in, zeezout & zwarte peper).
4: Wanneer de knoflook is gepoft haal je de teentjes eruit en doe deze in een maatbeker. Staaf de knoflook glad met de olijfolie, en bewaar in een olieflesje. (deze olie wordt alleen maar lekkerder!).
5: Pak een bakplaat met of zonder bakpapier. Leg hierop de kriel en druk met de onderkant van bijvoorbeeld een klein steelpannetje de kriel kapot. Niet plat!
5: Besprenkel de kriel met de knoflook olie, en breng op smaak met de rozemarijn, zeezout, peper & parmezaan.
6: Rooster de garlic smashed potatoes in de oven voor 10 minuten op 180 C°.