Gegrilde dorade met krieltjes en olijven

Gegrilde dorade met krieltjes en olijven

De heerlijke smaak van èchte Dorade in combinatie met olijven.

Ingrediënten


  • 1 Dorade
  • 400 gram krieltjes
  • Flinke handvol zwarte kleine olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 1 bos bladpeterselie, grof gehakt
  • Schil van een halve citroen
  • 30 ml olijfolie
  • Zeezout naar smaak toevoegen
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • Klein glas witte wijn

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven of BBQ voor op 220°.
  • 2. Kook de krieltjes in kokend water gedurende een minuut of tien dan halveren, laten afkoelen.
  • 3. Neem een schaal en doe de aardappelen hierin en meng dit met de helft van de olijfolie, de olijven, knoflook, zout en peper en de helft van de bladpeterselie en goed mengen met je handen.
  • 4. Leg dit mengel in een middelgrote vuurvaste schaal.
  • 5. Kruid de vis met zout en peper naar smaak en steek de bladpeterselie in de holtes van de vis.
  • 6. Leg de vis bovenop het aardappelmengsel  en sprenkel het restant van de olijfolie er over heen.
  • 7. Zet de schaal in de oven gedurende 15 minuten, aardappelen moet beetje krokant zijn aan de buitenrand.
  • 8. Haal de schaal uit oven en sprenkel de wijn erover.
  • 9. Nog circa 10 minuten terugplaatsen in de oven totdat de aardappelen bruin zijn en de vis gaar is.
  • 10. Haal de schaal uit de oven en sprenkel het restant van de bladpeterselie hierover en op tafel zetten. Vergeet onderin de heerlijke wijnsaus niet heerlijk met spinazie erbij.