•  
    Vandaag besteld, morgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Gegrilde Lamsrack met Pinot-Noir marinade

Het wordt smullen met dit heerlijke gerecht. Ideaal voor een feestelijk diner of gewoon omdat het lekker is. Hou rekenign met 2 tot 4 uur om te marineren.

Gegrilde Lamsrack met Pinot-Noir marinade

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten

4 lamsracks, ongeveer 3-4 botjes per persoon.

Honing

 

Voor de marinade

500 ml Pinot Noir

60 ml Olijfolie extra-vierge

3 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt

2 eetlepels knoflook, fijngehakt

2 theelepels balsamicoazijn

½ theelepel grof zeezout

½ theelepel verse peper

Bereiding

1)      Doe alle ingredienten voor de marinade in een grote kom en mix alles goed door elkaar.

2)      Leg de lamsracks in een mooie ovenschaal en giet de marinade er overheen. Zorg dat de lamsrack goed onder water staat. Dek de schaal af en zet dit gedurende 2-4 uur in de koelkast. Draai de lamsrack ieder uur even om en roer door de marinade zodat alle kruiden goed in kunnen trekken.

3)      Laat vóór het grillen de lamsrack op kamertemparatuur komen. Haal de lamsrack uit de schaal en voeg de honing toe aan de marinade.

4)      Grill de lamsrack aan beide kanten mooi bruin en smeer de racks af en toe in met de marinade. Gaar ze daarna aan iedere kant circa 6-8 minuten en blijf smeren.

5)      Haal de lamsrack uit de grillpan, pak deze in de aluminiumfolie en zet dit even weg.

6)      Doe de marinade in een steelpannetje en kook het geheel in tot een mooie sausdikte. Voeg eventueel 30 gram boter toe.

7)      Snij de racks in mooie koteletjes en serveer deze op een boord. Giet er wat saus overheen.

Serveer met aardappelpuree en groenten naar keuze.

Eet smakelijk!

Rating: 9.2, gebaseerd op 13344 beoordelingen.