Gegrilde mergpijpjes met peterselie

Gegrilde mergpijpjes met peterselie

Smakelijk en snel gerecht voor op de BBQ of in de oven. Een aanrader als je van merg houdt!

Ingrediënten


  • 8 stuks Mergpijp (in de lengte gehalveerd)
  • 2 eetlepel extra virgin olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 2 kleine sjalotjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse limoensap
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
  • 8 sneetjes witbrood, geroosterd
  • Verse peper en zout

Bereiding


  • 1. Verhit een BBQ of oven tot 230 graden Celsius.
  • 2. Plaats de mergpijp met het merg naar boven op het rooster en laat het merg smelten in ongeveer 15 minuten.
  • 3. Mix ondertussen de ingrediënten in een kom en breng op smaak met het peper en zout.
  • 4. Plaats de mergpijp op een bord en schep er wat van het peterselie-mengsel overheen.
  • 5. Serveer met geroosterd brood.