•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Gegrilde Spareribs met chimichurri

Spareribs op Argentijnse wijze

Gegrilde Spareribs met chimichurri

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingredienten

Hoofdgerecht voor 4 tot 6 personen

3 kilo spareribs

4 teentjes fijngehakte knoflook

500 ml water

4 eetlepels witte wijn

4 theelepels gemalen zwarte peper

4 theelepels grof zeezout

2 takjes krulpeterselie

Voor de chimichurrie:

4 teentjes fijngesneden knoflook

5 eetlepels fijngesneden peterselie

3 eetlepels fijngesneden verse oregano

2 theelepels cayennepeper

2 theelepels grof zeezout

250 ml extra vierge olijfolie

150 ml witte azijn

150 ml water

Bereiding

Chimichurrie:

Meng alle ingredienten goed doorelkaar en zet 24 uur op kamertemperatuur weg in een goed afgesloten pot

Richt je barbecue in voor directe verhitting op een temperatuur van ca. 180 graden.

Maak van alle ingredienten een marinade, breng aan de kook en laat hierin de spareribs 20 minuten zacht garen.

Laat afkoelen in de marinade, dep de spareribs droog en grill ze met de botkant naar beneden ca, 15 minuten.

Bedruip de spareribs regelmatig met de overgebleven marinade met behulp van de peterselie.

Draai de spareribs om en rooster de vleeskant in ca. 10 minuten bruin, bedruip ook nu regelmatig met de marinade.

Serveer met de chimichurrie.

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.