Gegrilde Tonijn met druiven-kappertjessalsa
< 20 minuten
4 personen
Makkelijk
BBQ
Fris recept met een verrassende combi
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 tonijnsteaks
300 gram pitloze druiven gehalveerd
50 gram kappertjes spoelen met water en uitlekken
30 gram vers gehakte peterselie
15 ml olijfolie
60 ml citroensap
1 sjalot fijn gesneden
Zeezout naar smaak toevoegen
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Bereiding
1) Verwarm de barbecue voor op half hoog vuur.
2) Neem een schaal en meng hierin de druiven, kappertjes, sjalotje, peterselie en de olijfolie goed door elkaar.
3) Kwast de tonijn steaks in met het citroensap. Naar smaak peper en zout toevoegen.
4) Bak de tonijn steak zo’n 2 a 3 minuten aan beide zijden. (medium)
5) Serveren met de kappertjes salsa.