Gegrilde Tonijn met druiven-kappertjessalsa

Gegrilde Tonijn met druiven-kappertjessalsa
Fris recept met een verrassende combi

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 tonijnsteaks

300 gram pitloze druiven gehalveerd

50 gram kappertjes spoelen met water en uitlekken

30 gram vers gehakte peterselie

15 ml olijfolie

60 ml citroensap

1 sjalot fijn gesneden

Zeezout naar smaak toevoegen

Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Bereiding

1)     Verwarm de barbecue voor op half hoog vuur.

2)     Neem een schaal en meng hierin de druiven, kappertjes, sjalotje, peterselie en de olijfolie goed door elkaar.

3)     Kwast de tonijn steaks in met het citroensap. Naar smaak peper en zout toevoegen.

4)     Bak de tonijn steak zo’n 2 a 3 minuten aan beide zijden. (medium)

5)     Serveren met de kappertjes salsa.