Gehaktrolletjes

Gehaktrolletjes
Geïnspireerd door de bekende saucijzenbroodjes. Maar dan nog lekkerder.

Ingrediënten

voor 8-10 rolls:

500 gr Hollands rundergehakt (of ander gehakt naar keuze)
2 tl Three little pigs bbq championship rub
1 tl Gedroogde tijm
1 tl Gedroogde rozemarijn
1/2 tl Zeezout
1/4 tl Gemalen zwarte peper
2 st Eieren
2 st Eigeel, om in te smeren
20 gr Panko of paneermeel
8-10 Vellen bladerdeeg

Bereiding

1: Verwarm de bbq voor naar 190 C° indirect grillen met een blok rookhout (Hickory of Eiken is het meest geschikt)
2: Meng het gehakt met de rub, tijm, rozemarijn, zeezout, zwarte peper, panko & hele eieren.
3: Leg een vel bladerdeeg op je werkplank en prik daar aan een kant gaatjes in met een vork.
4: Verdeel het gehakt over 8 gelijke porties.
5: Vorm met je handen een langwerpige vorm van het vlees en plaats dat in het midden van het vel bladerdeeg. Vouw nu de kant waar GEEN gaatjes inzitten over het vlees heen en rol door totdat zich een roll vormt.
6: Herhaal dit totdat je 8 Gehakt Rolls hebt.
7: Meng het eigeel door elkaar en smeer de Rolls in.
8: Bak de Rolls af op een plaat met bakpapier op de bbq. Bak de Rolls in 40 minuten gaar. Je kunt de Rolls na 30 minuten van de bakplaat afhalen en de laatste 10 minuten laten garen zo op de bbq.
9: Eet smakelijk!