Geroosterde varkenshaas van de BBQ plank

Geroosterde varkenshaas van de BBQ plank
Ook varkensvlees is lekker op een BBQ plank.

Ingrediënten

1 Cederhouten BBQ plank

1 kilo varkenshaas

2 sjalotjes, fijn gesneden

1 theelepel maïzena

1 theelepel gemalen anijs

1 eetlepel gehakte verse koriander

1 eetlepel verse gemberwortel

4 teentjes knoflook geperst

2 eetlepels olie

60 gram bruine suiker

120 gram gemalen gebrande pinda’s

1,5 dl lichte sojasaus

1,5 dl kippenbouillon

Bereiding

1)     Neem een schaal en maak een marinade van de geperste knoflook, sojasaus, suiker, gember, koriander en de anijs. Goed mengen.

2)     Leg de varkenshaas in een ondiepe schaal en overgiet het vlees met de marinade. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de marinade.

3)     Koel zetten en regelmatig de varkenshaas draaien zodat de marinade goed kan intrekken.

4)     Het vlees grillen op de plankjes op de barbecue of in een voorverwarmde oven op 190° gedurende 20 minuten roosteren.

5)     Tijdens het roosteren constant bedruipen met de marinade.

6)     Gebruik een vleespen om te kijken of het vlees gaar is.

7)     Vlak voordat het vlees gaar in een pan de olie verhitten en de sjalotjes fruiten totdat ze bruin beginnen te worden.

8)     Voeg de gemalen pinda’s, de bouillon en de marinade toe.

9)     Zachtjes aan de kook brengen,

10)   Maizena toevoegen en flink roeren zodat de saus kan binden.

11)    Varkenshaas in plakken snijden en de saus erover heen gieten.