Geroosterde zeebaars met gember-citroen saus

Geroosterde zeebaars met gember-citroen saus

Zeebaars in combinatie met een frisse marinade. Houd rekening met iets meer voorbereidingstijd als je met de hele zeebaars werkt.

Ingrediënten


  • 4 stuks zeebaarsfilet of 2 hele zeebaarzen
  • 60 ml limoensap
  • 40 ml sojasaus
  • 30 gram vers gehakte koriander
  • 30 gram geschilde gehakte gember
  • 50 ml olijfolie
  • Zeezout naar smaak toevoegen
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 240°.
  • 2. Meng de limoensap, sojasaus, koriander, gember en 30 ml olijfolie in een schaal.
  • 3. Naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toevoegen.
  • 4. Gebruik de overgebleven olijfolie om een vuurvaste schaal in te smeren.
  • 5. Leg de zeebaars in de schaal, naar smaak peper en zout toevoegen.
  • 6. Besprenkel iedere makreelfilet met een halve eetlepel met het gemaakte mengel.
  • 7. Zet de schaal in de oven gedurende zo'n 12 minuten.
  • 8. Besprenkel het laatste restje van het gemaakte mengsel over de filets en uitserveren.